El Periódico - Català

Els fitxatges de Colau

Joan Subirats,

- TONI SUST

politòleg i mentor de l’alcaldessa, serà el comissiona­t de Cultura

Ada Colau va presentar ahir les dues persones que ha fitxat perquè portin a terme la feina que durant l’últim any i mig ha assumit el socialista Jaume Collboni, la interlocuc­ió amb el món empresaria­l i el cultural de Barcelona.

Com a nou comissiona­t de Cultura, Colau ha elegit algú que coneix molt bé, el catedràtic de Ciència Política Joan Subirats, que de fet és un dels seus principals mentors i una peça clau en l’operació que la va portar de l’activisme de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a l’alcaldia de la capital catalana.

Pel que fa a l’àrea econòmica, el comissiona­t de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació serà, com va avançar aquest diari, Lluís Gómez, director internacio­nal de la Smart City Expo des del 2011. Abans, del 2006 fins a aquella data, va treballar en el consistori en l’àrea de promoció econòmica.

Gómez dependrà de la primera tinença d’alcalde, que encapçala Gerardo Pisarello, i Joan Subirats, de la tercera, que correspon a Jaume Asens.

AGRAÏMENT A COLLBONI Colau va mostrar el seu agraïment a l’aportació que han fet Jaume Collboni i els altres tres regidors del PSC durant el gairebé any i mig que han compartit govern amb Barcelona en Comú i va assegurar que la seva expulsió del govern no significa el final de la relació amb els socialiste­s: «Hem posat fi al pacte però volem seguir col·laborant amb el PSC».

Colau no va entrar en els canvis que el govern municipal va anunciar dijous, una remodelaci­ó obligada per la sortida dels quatre regidors socialiste­s, que torna el govern de Barcelona en Comú a l’abril del 2016, quan havia de fer jocs de mans per poder cobrir la gestió de les àrees temàtiques i dels 10 districtes amb tan sols 11 regidors.

Colau va subratllar que fins i tot amb el PSC era difícil afrontar les votacions, perquè ni amb 11 ni amb els 15 regidors que el govern sumava amb els socialiste­s resulta fàcil aconseguir els vots que fixen la majoria absoluta en el consistori, que són 21.

També va considerar que la situació no és la mateixa que el 2015, quan ella i el seu equip acabaven d’arribar a l’ajuntament i gairebé no tenien coneixemen­t de com funcionava la maquinària municipal.

L’experiènci­a, va argumentar l’alcaldessa, servirà per afrontar la situació amb més eines.

Lluís Gómez s’ocuparà de greixar la relació amb el sector empresaria­l

ELS RETOCS L’alcaldessa ha dividit el nou govern en quatre àrees: Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacio­nals, que encapçalar­à Pisarello; la de Drets Socials, dirigida per Laia Ortiz; la de Drets de Ciutadania, Cultura, Participac­ió i Transparèn­cia, amb Asens al capdavant, i la d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, amb Janet Sanz com a responsabl­e.

Al marge de les adscripcio­ns a les citades àrees temàtiques, és el moment de reordenar també l’adjudicaci­ó dels districtes. El PSC dirigia els de Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Sant Andreu. Ara, Gerardo Pisarello serà regidor de l’Eixample, Jaume Asens, de Sarrià-Sant Gervasi, i Laia Ortiz, Sant Andreu.

 ??  ?? Joan Subirats.
Joan Subirats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain