El Periódico - Català

‘Business developer’ de General Electric

-

Mehdi Alaoui és de Casablanca i ha viscut a Grenoble, Pequín i París fins que va arribar a Barcelona fa sis anys. És business developer a General Electric i s’encarrega de buscar nous models de negoci per al món de l’energia a curt termini, fent que les companyies i les ciutats es comprometi­n amb les energies renovables i el medi ambient.

–¿Per què va escollir Barcelona? –Per a mi és la ciutat idònia. La pregunta seria més aviat: ¿per què he trigat tant a venir? Profession­alment, fa 10 anys, Barcelona no era una opció. Però ara és diferent. A més, els colors, les olors, el ritme de la vida i el fet de ser una ciutat mediterràn­ia em va recordar molt la meva ciutat natal.

–¿Quins aspectes en destacaria? –La qualitat de vida, les dimensions de la ciutat i la proximitat amb l’aeroport fan de Barcelona el lloc perfecte: puc deixar el meu fill a l’escola i anar caminant a l’oficina. Sent tan coneguda mundialmen­t, continua tenint una mida petita. A més, té un aeroport internacio­nal a 20 minuts, que és ideal per als que treballem en multinacio­nals.

–¿Què s’ha de millorar? –Per una banda, la contaminac­ió. Barcelona s’ha de centrar a ser una green smart city. Per l’altra, crec que el turisme en massa està convertint el centre de la ciutat en el món dels turistes. A la meva família i a mi ens agrada sortir i descobrir racons amagats. Per últim, malgrat que Barcelona sigui una ciutat global, veig que als ciutadans locals encara els costa obrir-se a cultures estrangere­s. –¿Quina ciutat sent que és la seva? –¡Barcelona és la meva ciutat de cor, que casualment està entre la meva Casablanca i París! He trigat molts anys a trobar l’oportunita­t de quedar-me aquí. Trobo a faltar poques coses. Potser un art de vie que crec que hi falta. Barcelona comença a tenir la malaltia de les grans ciutats: els barcelonin­s, com els parisencs o els londinencs, se’n van de la ciutat el cap de setmana i l’ocupen els visitants. Una altra cosa que trobo a faltar són els parcs, un pulmó verd a la ciutat.

–¿Quines carències troba en el seu sector? –Falta més promoció de la qualitat del talent local. Hi ha bones escoles de negoci que ja tenen la seva pròpia marca (IESE, Esade...), però s’hauria de potenciar la imatge de les altres business schools, de la UPC i de les escoles d’enginyeria, per captar talent per a les multinacio­nals i les start-up digitals. Les empreses installade­s aquí s’adonen que hi ha gent de qualitat i molt ben formada. Per exemple, al nostre centre de R+D de Barcelona hi treballen uns 500 enginyers i s’ha guanyat el respecte dels altres centres de General Electric a Europa i els Estats Units.

–¿En quin aspecte del seu sector destaca positivame­nt la ciutat? –Definitiva­ment, en el sector digital. La indústria de les energies renovables viu una revolució digital i Barcelona destaca com un hub. Això atrau empreses i talent de fora, i es converteix en la barreja perfecta per fomentar creativita­t. La ciutat ho té tot per liderar els canvis en el món de les renovables combinades amb la revolució digital.

 ?? CARLOS MONTAÑÉS ?? Mehdi Alaoui, a la rambla del Poblenou de Barcelona.
CARLOS MONTAÑÉS Mehdi Alaoui, a la rambla del Poblenou de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain