El Periódico - Català

Vanesa i Ángeles fan fora el camell

Dues veïnes del Raval

- GUILLEM SÀNCHEZ

amb la seva declaració fan que la Guàrdia Urbana expulsi l’ocupant d’un narcopís

La guerra contra els traficants de droga que s’estableixe­n en pisos buits del Raval de Barcelona es lliura cada dia. Ahir, els veïns van guanyar una batalla pels pèls. Van impedir que s’instal·lés un nou narcopís i, al fer-ho, van tornar a una parella jove la possibilit­at de seguir amb els plans que tenia per muntar en aquell local un centre de coworking en el qual ha invertit gairebé mig milió d’euros. Van guanyar per centímetre­s, gairebé en el temps de descompte.

El traficant va rebentar la porta del número 27 del carrer de Sant Vicenç a les nou del matí. Poc després, van aparèixer els primers toxicòmans. És una història que s’ha repetit desenes de vegades al llarg de l’últim any. I en els instants immediatam­ent posteriors a l’ocupació, s’esgota la possibilit­at de poder expulsar el traficant sense necessitat d’iniciar una investigac­ió policial que durarà mesos o un procés judicial de desallotja­ment encara més lent. Ho saben de sobres els veïns, que viuen en estat d’alerta constant, pendents de qualsevol nova ocupació.

A les tres de la tarda, la Vanesa, l’Ángeles i la propietàri­a del local estaven davant de l’entrada de la casa. Aprofitant la sortida d’una addicta, la Vanesa va posar el peu a la porta per evitar que el traficant la tanqués. Durant el forcejamen­t, la propietàri­a li va demanar al traficant que parlés amb ella. «Tu ja no vius aquí», li va respondre ell des de l’altre costat. Després, va empènyer amb més força i va tancar de cop la porta, com a resultat va ferir a la mà la Vanesa.

Una patrulla dels Mossos va arribar poc abans de les quatre de la tarda. Els agents, denuncien els veïns, van parlar amb la persona que havia rebentat la porta i van comunicar després als veïns que l’ocupació ja havia sigut «consumada». Mitja hora més tard, va arribar una segona patrulla policial, de la Guàrdia Urbana de Barcelona. En aquest cas, els agents van preguntar si entre els veïns hi havia testimonis de l’ocupació disposats a declarar que acabava de produir-se aquell mateix matí. L’Ángeles i la Vanesa van alçar la mà.

Maletes sense desfer

Sustentats en aquestes dues testimonis, els agents municipals van tornar a pujar i van aconseguir que el traficant obrís la porta. A l’interior del pis van comprovar que hi acabava d’arribar. Les maletes que portava encara no havien sigut buidades i les eines utilitzade­s per destrossar la porta eren allà. Li van explicar que tenien proves que aquell domicili encara no era seu i que se n’havia d’anar. El van convèncer. A les sis de la tarda, el traficant va abandonar el pis.

La parella, que estava pendent dels permisos municipals per poder començar les obres, ha recuperat la seva inversió. Un pis buit menys de què preocupar-se. La guerra contra els narcotrafi­cants continua.

 ?? GUILLEM SÀNCHEZ ?? Desallotja­ment L’ocupant del pis abandona la finca, ahir a la tarda.
GUILLEM SÀNCHEZ Desallotja­ment L’ocupant del pis abandona la finca, ahir a la tarda.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain