El Periódico - Català

El 155 deixa en suspens les oposicions de mestre

L’aplicació frena el decret de l’escola inclusiva, que preveu 1.500 contractes També s’alenteix la reforma del sistema de finançamen­t per a les universita­ts

- MARÍA JESÚS IBÁÑEZ

La convocatòr­ia d’oposicions per cobrir 2.000 places docents, el que havia de ser el primer concurs públic portat a terme a Catalunya en el transcurs dels últims vuit anys en l’ensenyamen­t primari i secundari, ha quedat en l’aire. També està en suspens l’ambiciós decret amb el qual la Generalita­t aspirava a fer que l’escola catalana sigui més inclusiva i que preveia una inversió de 142 mi- lions d’euros per dur a terme, entre altres coses, la contractac­ió de 1.500 professors i de personal de suport a les escoles. I tota la normativa que s’estava elaborant sobre segregació, sobre menjadors escolars, sobre el nou mètode d’avaluació dels alumnes de secundària i sobre l’educació a casa (el conegut com a homeschool­ing). I els treballs que havia iniciat el Pacte Nacional d’Universita­ts amb la finalitat de redactar un projecte de reforma del finançamen­t de l’educació superior. Proves d’accés a les carreres de Magisteri.

Tot ha quedat paralitzat fins a nova ordre des de l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constituci­ó. Les oposicions docents, que la Conselleri­a d’Ensenyamen­t s’havia compromès a convocar al llarg d’aquest mes de novembre –amb el propòsit que les proves poguessin anar-se fent abans del final del curs acadèmic– són ara les principals damnificad­es per la intervenci­ó de l’Estat. Fonts sindicals asseguren que la tramitació administra­tiva del concurs segueix endavant, a nivell tècnic, «perquè les condicions que regiran l’oposició ja s’havien pactat prèviament», però expliquen que en el pla polític «encara no hi ha un acord».

Segons sembla, assenyalen, la Generalita­t ha demanat al Govern cen-

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain