El Periódico - Català

La prioritat és «restituir» el Govern

-

En una entrevista telefònica amb Catalunya Ràdio des de Bèlgica, l’exconselle­ra i número 1 de la llista d’ERC per Lleida, Meritxell Serret, va ser preguntada per si s’hauria de tornar a investir Puigdemont com a president, com va defensar divendres la coordinado­ra del PDeCat, Marta Pascal. «Això és el que creiem alguns», va contestar. Va afegir que l’objectiu del sobiranism­e el 21-D és «revertir la situació i tornar a l’estatus de normalitat», amb la recuperaci­ó del Govern de la Generalita­t, tot i que acte seguit la republican­a va matisar que «les urnes diran quin ha de ser el nou Govern i qui l’ha de presidir». Serret va recordar també que part del Govern és a la presó i part «acollit en un país estranger», i va insistir que la prioritat és «restituir» aquest Govern.

Iceta va fracassar en el seu intent de fitxar a algun representa­nt del sector d’ICV menys procliu a la independèn­cia, però ha pescat diverses figures sindicals: Juan Carlos Fernández López (SEAT), Marcos Delgado (UGT), Manolo Gómez Acosta (CCOO). L’altre cop d’efecte socialista és la inclusió de dirigents de les tres principals entitats no secessioni­stes: Álex Ramos (Societat Civil Catalana), Mario Romeo (La Tercera Via i Portes Obertes del Catalanism­e) i Beatriz Silva (Federalist­es d’Esquerres).

CATALUNYA EN COMÚ

nova confluènci­a dels comuns la protagonit­zen representa­nts de les formacions que la integren. Als independen­ts se’ls han reservat llocs simbòlics: el periodista Jaume Barberá, els sindicalis­tes Joan Carles Gallego (CCOO) i Rosa Cañadell (Ustec), i l’activista Maria Salvo.

PPC

que Ciutadans, els fitxatges al PPC es poden comptar amb un dit. L’alcalde de Gimenells, Dante Pérez, ha trencat el carnet del PSC per anar de número dos del PPC per Lleida.

CUP

a l’extrem esquerre del tauler hi ha massa pesca. El diputat Carles Riera liderarà una llista en què s’ha integrat Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, i figures procedents del Col·lectiu Ronda.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain