El Periódico - Català

Villaseca viatja a Colòmbia després de vendre la filial

- EL PERIÓDICO

El conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca, viatjarà demà a Colòmbia per abordar amb les autoritats la intervenci­ó d’Electricar­ibe el 2016 i la recent venda del seu negoci de gas, alhora que expressarà el desig de la seva empresa de «seguir compromesa» amb el país.

La companyia presidida per Isidre Fainé va anunciar divendres a la nit un pacte amb el fons canadenc Brookfield per traspassar-li el 59,1% de la seva filial colombiana de distribuci­ó i comerciali­tzació minorista de gas, adquirida el 1997, per 482 milions d’euros. L’operació tindrà un impacte comptable positiu per al grup de 350 milions.

El grup ingressarà 482 milions d’euros, amb 350 milions de plusvàlua

La venda es farà en dues fases. Abans que acabi l’any, transferir­à una part de les seves accions en la firma colombiana, i per tant en perdrà el control. I el primer semestre del 2018, Brookfield presentarà una oferta pública d’adquisició sobre la resta del capital, i així els petits accioniste­s també podran vendre.

VOLUNTAT D’ACORD En una nota a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Gas Natural assegura que la venda «no afecta» la seva voluntat de «mantenir un diàleg amb les autoritats colombiane­s que eviti el procedimen­t arbitral» que va instar davant les Nacions Unides per la intervenci­ó d’Electricar­ibe.

La companyia ha instat Colòmbia a deixar «sense efecte la mesura d’intervenci­ó per a liquidació» i a treballar «per buscar una solució acordada, satisfactò­ria i, sobretot, sostenible per a la prestació del servei de subministr­ament».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain