El Periódico - Català

El programa MSchools obre amb més seus i equips

La iniciativa incorpora per primera vegada estudiants de Magisteri

- CARMEN JANÉ

Uns 50 equips docents van iniciar ahir el programa MSchools al campus de la Universita­t Pompeu Fabra a Barcelona en la segona edició de la jornada Eduhack, que pretén construir l’educació del futur amb propostes que integrin la tecnologia d’internet i els mòbils. La iniciativa de la Mobile World Capital Barcelona, amb la collaborac­ió de Generalita­t i ajuntament, compta aquest any per primera vegada amb la participac­ió d’estudiants de Magisteri i amb edicions simultànie­saGirona,LleidaiTar­ragona, que han sumat una altra cinquanten­a d’equips.

«Els resultats podran veure’s d’aquí un màxim de dos anys. Aquest dissabte es constituïe­n els equips i es definien els projectes i ara s’han de fer els materials, els pilotatges i posar-los en pràctica amb els alumnes ja l’any que ve», explica el director de MSchools, Albert Forn.

IMPLICAR LES ESCOLES L’Eduhack va néixer el 2016 per implicar les escoles a la Mobile World Capital, la iniciativa paral·lela al Mobile World Congress, que pretén acostar el congrés i la seva tecnologia a la societat que l’acull i que va ser la gran aposta de Barcelona per renovar-lo fins al 2023.

Segons Forn, permet «preparar els alumnes del territori perquè es desenvolup­in en un context que requereix, cada cop més, competènci­es digitals i habilitats creatives en resolució de problemes, comunicaci­ó i esperit crític». Aquest any s’engloba en els Objectius de Desenvolup­ament Sostenible de les Nacions Unides, que promouen reptes com la pobresa, el canvi climàtic i les desigualta­ts.

EduHack és un projecte a llarg termini, i per això s’ha creat una nova plataforma digital on els equips participan­ts poden trobar instrument­s i recursos per continuar desenvolup­ant les seves propostes, amb espais de treball i de resolució de dubtes, experiènci­es reals, casos d’èxit i el suport de mentors. La jornada tindrà una segona part a finals de febrer, durant l’MWC.

 ?? MW CAPITAL ?? Docents durant la jornada ‘Eduhack’ del programa MSchools.
MW CAPITAL Docents durant la jornada ‘Eduhack’ del programa MSchools.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain