El Periódico - Català

‘Big 6’, el millor veí

Milers de ciutadans

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

de Cervera omplen els carrers del poble per rendir homenatge a Marc Márquez, que els dedica el seu últim títol

«Vosaltres sou els que enteneu millor aquestes coses, aquests títols, aquestes festes, perquè vosaltres sou els que em veieu córrer, a peu, en moto, entrenar-me per aquests carrers per preparar la temporada i, al final, tots esteu amb mi als circuits i guanyeu el títol amb mi. És més, jo sempre guanyo per vosaltres, així que aquesta festa ¡és clar! és vostra, molt vostra».

Així es va expressar Marc Márquez, que va demanar a la seva gent, a la mateixa que, amb només vuit graus de temperatur­a, va omplir els carrers, amb milers i milers de fans, amb centenars i centenars de banderes del 93, alguna senyera, alguna estelada i una multitud de cartells de Big 6, l’eslògan del sisè títol mundial d’aquest noiet de 24 anys, parlar en castellà «perquè és una falta de respecte per molts membres del meu equip que no entenen el català». I la plaça de l’Ajuntament de Cervera va aplaudir i va convertir el discurs de Márquez en càntics de «¡campions, campions!».

El flamant tetracampi­ó més jove de la història de MotoGP va tenir un escenari a mida, un escenari d’estrella de rock, amb passarel·la i tot (per on van desfilar fans de mig món), amb pantalla gegantíssi­ma, amb el seu equip ballant i amb l’estrella del Mundial de dues rodes convertit en protagonis­ta des de la conferènci­a de premsa que es va fer a la universita­t en què, naturalmen­t, va prometre treballar «¡i més dur si fa falta que aquest any!» per perseguir el seu setè títol.

El monument al colze

És possible que la festa tingués molt de les cinc anteriors, inclòs el camió de bombers en què va circular Márquez i el seu dream team. Fins i tot hi va haver algú que va proposar que l’ajuntament construís una estàtua del colze prodigiós, miraculós, de Márquez, el de les grans salvades de la història. «No ho proposeu», va demanar Márquez al comentaris­ta de Catalunya Ràdio, que va ser, en efecte, qui ho va proposar, «perquè la meva gent és tan llançada com jo i és capaç de treure’n un motllo i collocar el meu colze a la rotonda».

Márquez, que va ser l’amfitrió de la festa, va voler maltractar-se ballant, cridant i compartint amb tots els seus fans el sisè títol, i va aparèixer en un vídeo portentós, narrat pel britànic Nick Harris, que aquest

Marc Márquez PILOT DE REPSOL HONDA

Márquez va celebrar ahir el seu últim títol de MotoGP amb els veïns de Cervera.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain