El Periódico - Català

La dolça temptació de rebre dònuts a domicili

-

Una de les escenes més habituals a Los Simpson és veure Homer menjant un dònut o salivant al pensar en el dolç cercle de múltiples gustos. “¡¡¡Dooonuuuts!!!”, exclama, bavejant sense control. I, igual que li passa a Homer, el famós dolç sembla ser un dels preferits a tot el món: durant el 2017, les comandes a domicili han augmentat el 88%, cosa que el converteix en les postres més sol·licitades, seguides per cupcakes i gelats, segons Deliveroo, empresa de repartimen­t de menjar a domicili.

A Espanya, el gust pels dònuts també ha experiment­at un fort creixement: Madrid ocupa el primer lloc entre les ciutats amb més comandes, seguida de Barcelona i València. Els espanyols prefereixe­n aquest dolç menjar després de sopar, les 21.07 és l’hora favorita perquè se’ls emportin a casa, i es decanten per les varietats més clàssiques: el tradiciona­l glacejat, el de xocolata i el recobert de sucre.

Les dades de Deliveroo revelen, no obstant, que entre els espanyols s’estan popularitz­ant varietats més estranyes: gingebre i cúrcuma de Teresa’s; xocolata i avellana de Dunkin’ Coffee; xocolata de Rodilla; el clàssic de La Antigua Churrería; el vegà de xocolata de Green & Berry; Oreo de Black Remedy; el blanc de vainilla de Sweets & Coffee, i el recobert de sucre de San Telmo Desayunos.

Tot i que n’hi ha de més estranys encara: el d’hamburgues­a de Sublime Dream Food, el blau de Coco de Dunkin’ Coffee, de sushi de Katto, el Homer Simpson de Pecado Carnal, el de cereals de Cereal Hunters, el d’arròs oriental de Baoki i el vegà de Green & Berry.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain