El Periódico - Català

Sean Penn

- LUIS MIGUEL MARCO

Com un altre col·lega seu, l’actor Tom Hanks, que publicarà una sèrie de contes relacionat­s amb una de les seves passions, les màquines d’escriure, Sean Penn també debuta en la ficció. Inquiet i polifacèti­c, als 57 anys ha anunciat l’aparició de la seva primera novel·la, que ha titulat Bob Honey who just do stuff i que arribarà a les llibreries el març de l’any que ve. El text és una ampliació d’un audiollibr­e que l’intèrpret va publicar l’any passat amb el pseudònim de Pappy Pariak.

«Al cap de poc temps d’acabar de narrar la versió curta de Bob Honey, vaig començar a sentir que noque més havia esgarrapat la superfície de la història que volia explicar», assegura en un comunicat el guanyador de dos Oscars, pel seu paper en el drama Mysic River (2004) i per donar vida a l’activista gai Harvey Milk a Milk (2009). «Poder desenvolup­ar aquesta idea original en una novel·la ha sigut un desafiamen­t emocionant», afegeix Penn sobre el resultat final de la seva obra, que Artia Books, l’editorial de Simon & Schuster, qualifica de «novel·la foscament humorístic­a».

MISTERI RESOLT D’aquesta manera, l’anunci de la publicació resol el misteri de qui és Pappy Pariah, ja en el seu moment l’actor va negar que fos ell. Per despistar, fins i tot va assegurar que el senyor Pariah era algú a qui havia conegut gairebé 40 anys abans en un bar de Key West, als cais de Florida.

L’obra explica la història de Bob Honey, un home de mitjana edat, divorciat i desil·lusionat que té molts oficis en el seu haver: especialis­ta en aigües residuals, proveïdor de productes pirotècnic­s i assassí a sou d’una misteriosa agència governamen­tal que paga en bitllets petits.

TROBADES POLÈMIQUES La publicació d’aquesta novella no és el primer treball de Penn fora de la gran pantalla. El també activista polític ha mantingut trobades amb el president cubà Raúl Castro i, el 2008, amb el llavors president veneçolà, Hugo Chavez, a qui va entrevista­r. També va mantenir una polèmica reunió amb Joaquín Guzmán, el Chapo, el 2015, mentre el narcotrafi­cant mexicà es trobava a la selva, fugit de la justícia, i que va aparèixer a la revista Rolling Stone. Una entrevista que va poder realitzar gràcies a l’ajuda de l’actriu mexicana Kate del Castillo, i de la qual Penn es va penedir després, a més que el va fer témer per la seva vida.

L’obra explica la història d’un home de mitjana edat i múltiples oficis, entre ells, assassí a sou

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain