El Periódico - Català

Azzedine Alaïa

- EL PERIÓDICO

El dissenyado­r de moda francotuni­sià Azzedine Alaïa, que va vestir estrelles com Greta Garbo, Grace Jones i Lady Gaga, va morir ahir, a París, als 77 anys, va informar la Federació Francesa d’Alta Costura i Moda a través d’una nota. El modista estava en coma des de feia una setmana a conseqüènc­ia d’una caiguda.

Alaïa va ser una icona de la moda de París entre els anys 1980 i 1990, quan les tops Linda Evangelist­a, Cindy Crawford i Naomi Campbell desfilaven per les passarel·les amb els seus dissenys cenyits al cos, una de les seves principals senyes. Algunes de les seves il·lustres clientes van ser l’ex primera dama nordameric­ana Michele Obama, la cantant pop Madonna i l’actriu francesa Marion Cotillard.

Nascut en una família de pagesos a Tunísia, el 1940, Alaïa, que sempre portava roba negra d’aire asiàtic, es va iniciar en les cases de moda franceses Christian Dior, Guy Laroche i Thierry Mugler, per acabar creant la seva pròpia empresa. Discret, allèrgic a la promoció i allunyat de la premsa, rares vegades va participar en la Setmana de la Moda de París. El modista celebrava les seves desfilades en petit comitè al seu ateleier-boutique de Marais, sense seguir els estrictes calendaris que marca cada temporada amb l’objectiu de crear sense pressions.

Tan bon punt es va saber la notícia, el món de la moda va mostrar el condol per la mort de «l’escultor del cos femení», que va ser reconegut sense doblegar-se a exigències. Així, Pierre Cardin va dir: «Es va un modista de gran talent. El vaig conèixer pel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain