El Periódico - Català

Cita gastronòmi­ca a Girona

Trobada creix i es consagra a la cuina sostenible i la diversitat

- EL PERIÓDICO

Si Girona és un referent gastronòmi­c de primer ordre mundial (només cal recordar que allà hi ha El Celler de Can Roca), encara ho serà més des d’avui fins dimarts que ve. Són els tres dies en què se celebra el Fòrum Gastronòmi­c Girona. Després de la seva última edició a la ciutat catalana el 2015 (el 2016 va ser a Barcelona), torna amb un 30% més d’espai firal per donar cabuda a més de 250 empreses del sector i moltes més activitats, amb un eix temàtic centrat en la gastronomi­a sostenible i la diversitat culinària.

Per a això, xefs de renom aportaran la seva visió a l’auditori en sessions de matí obertes al públic general que hagi pagat l’entrada a la fira. La d’avui anirà a càrrec de Pere Planagumà (Rom), Xavier Franco (Les Magnòlies), Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Compartir) i Joan Carles Sánchez (Es Portal). Demà serà el torn de Sergi de Meià (Sergi de Meià), Toni Romero (Suculent), Rafa Peña (Gresca), Víctor Quintillà (Lluerna), Artur Martínez (Capritx) i Albert Raurich (Dos Palillos). I dimarts, el dels valencians Vicente Patiño (Sati) i Kiko Moya (L’Escaleta), i els balears Felip Llufriu (Mon Restaurant) i Santi Taura (Dins).

També hi passaran Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Marcos Morán (Casa Gerardo), Paco Morales (Noor Restaurant), Rodrigo de la Calle (El Invernader­o), Javier Olleros (Culler de Pau), Iago Pazos i Marcos Cerqueiro (Abastos), Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurant­Bombas Gens), la brasilera Roberta Sudbrack (Sudtruck), l’eslovena Ana Roš (Hiša Franko), el londinenc Isaac Mchale (The Clove Club) i els italians Massimilia­no Mascia (San

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain