El Periódico - Català

‘La manada’ admet que la víctima no va consentir

Els cinc acusats de violació a Sant Fermí al·leguen que la jove no va oferir cap resistènci­a Els processats reconeixen que van esborrar vídeos dels fets i que van robar el mòbil de la noia

- JESÚS G. Albalat

«En cap moment ella va dir no, en cap moment s’hi va negar, en cap moment ella es va sentir incòmoda». Aquestes paraules són de José Ángel P., el Prenda. Les va dir el 2016 davant el jutge que el va investigar a ell i a quatre membres més de La manada, entre ells un guàrdia civil i un militar, per la suposada violació d’una noia a les festes de Sant Fermí del 2016. Ahir va ser el primer dels acusats a declarar en el judici que se celebra a l’Audiència de Navarra i va seguir el mateix guió, negant que la noia s’hagués resistit a mantenir sexe. No obstant, va admetre que en cap moment la dona va expressar verbalment el seu consentime­nt a tenir relacions amb el grup, segons l’advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa. Els altres quatre acusats també van declarar que mai van forçar la jove, i van reconèixer que no va haverhi permís exprés per part d’ella. Segons el lletrat de l’acusació: «Han dit que ja se sap quan una dona vol».

OBLIGADA A FER FEL·LACIONS Els processats van creure, segons la seva opinió, que la jove estava d’acord amb mantenir relacions sexuals pels seus «gemecs» i perquè «va participar activament», segons els advocats presents en el judici, que és a porta tancada. No obstant, els policies forals que van analitzar els vídeos gravats pels acusats han sostingut que la noia no va gemegar, sinó que eren crits de dolor al ser penetrada, i que la seva actitud era «neutra i passiva». També va ser obligada a fer fellacions. El militar investigat va reconèixer que va esborrar un dels vídeos més llargs. «Jo esborro els vídeos», va al·legar.

Davant el Palau de Justícia de

 ??  ?? Concentrac­ió davant el Palau de Justícia de Pamplona, ahir, en suport de la jove presumptam­ent multiviola­da als Sanfermine­s del 2016.
Concentrac­ió davant el Palau de Justícia de Pamplona, ahir, en suport de la jove presumptam­ent multiviola­da als Sanfermine­s del 2016.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain