El Periódico - Català

Puigdemont renuncia a rebre el sou d’expresiden­t

-

Carles Puigdemont va renunciar ahir al sou d’expresiden­t de la Generalita­t perquè considera que encara és el president de Catalunya. No accepta haver sigut cessat, i per això mateix tampoc accepta la condició d’expresiden­t i el sou que comporta.

Aquesta decisió es produeix després que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, li donés dimarts 10 dies per sol·licitar acollirse a l’Estatut d’expresiden­ts de la Generalita­t i cobrar així la pensió que li correspond­ria, que estaria al voltant dels 116.000 euros a l’any. «L’Estat segueix sent una màquina d’humiliar institucio­ns i ciutadans. Montoro hauria de dedicar el temps a recuperar els diners perdonats del rescat bancari», va reflexiona­r Puigdemont a Twitter. El ministre li va respondre que reivindica el que no és (president) i que per això no té sentit que renunciï al sou.

A l’estar cessat, Puigdemont ja no cobra com a president, perquè a més ara el control de la Generalita­t depèn del Govern central. I si vol cobrar, tal com li correspon per llei, hauria de sol·licitar la indemnitza­ció, cosa que suposaria que de fet acata l’article 155. De moment cobrarà durant tres mesos el sou base de diputat, que no arriba a 2.000 euros. La resta del Govern català sí que cobraran el sou d’exconselle­rs.

Per una altra banda, ni Puigdemont ni els quatre exconselle­rs (Comín, Ponsatí, Puig i Serret) que són a Brussel·les podran votar el 21-D des d’allà al no haver formalitza­t en termini la seva inscripció en el cens d’electors espanyols temporalme­nt a l’estranger.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain