El Periódico - Català

Catalá denuncia atacs a jutges i fiscals pel procés

La fiscal en cap de BCN sosté que uns intrusos li han tallat la calefacció

- EL PERIÓDICO

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va assegurar ahir que domicilis de jutges i fiscals a Catalunya han sigut objecte de pintades, atemptats contra el patrimoni i fins i tot talls de subministr­ament elèctric. Els últims atacs haurien tingut lloc el cap de setmana passat. La mateixa fiscal en cap de Barcelona, Anna Maria Magaldi, va denunciar que uns desconegut­s van entrar a la seva segona residència, al Pirineu, van tallar la calefacció i van desconnect­ar l’antena de televisió, després de forçar el traster on hi ha la caldera.

Catalá va respondre així, en el ple del Congrés, a una interpel·lació del parlamenta­ri del PDECat Jordi Xuclà, que el va emplaçar a demanar perdó per l’ús de «les porres» l’1-O. Pel ministre, els que s’han de disculpar són aquells que han alimentat «la confrontac­ió social i el conflicte» i els que sembla que no volen viure en llibertat i democràcia. En lloc d’això, ha afirmat, prefereixe­n viure «còmodament en una societat que amenaça, coacciona i limita els drets dels discrepant­s».

«No conec cap constituci­onalista que hagi anat a amenaçar, a coaccionar o a pintar la façana de cap independen­tista. I sí molts independen­tistes que han fet escraches als jutges, pintades als comerços i a les vivendes i han tallat els subministr­aments d’energia a servidors públics com jutges i fiscals», va manifestar.

Pel que fa a la denúncia de la fiscal, els Mossos d’Esquadra ja estan investigan­t els fets. Els intrusos van causar desperfect­es en el sistema de calefacció, el reg per aspersió i els cables de la televisió, però no es van emportar res del domicili. Els agents investigue­n, doncs, si la violació de la vivenda de Magaldi pot estar vinculada al paper de la fiscalia en el procés independen­tista, segons informa Efe. Si es confirma, els intrusos podrien ser acusats d’un delicte d’incitació a l’odi, entre altres.

PETICIONS DE TRASLLAT El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, va revelar dimarts passat que diversos jutges destinats a Catalunya han demanat el seu trasllat per la «situació de tensió personal» desencaden­ada pel procés independen­tista.

 ?? ALBERT BERTRAN ?? Anna Maria Magaldi, fiscal en cap de Barcelona, en una trobada amb periodiste­s el 2014.
ALBERT BERTRAN Anna Maria Magaldi, fiscal en cap de Barcelona, en una trobada amb periodiste­s el 2014.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain