El Periódico - Català

Sànchez insta el Constituci­onal a alliberar-lo per poder fer campanya

- J. G. ALBALAT PAMPLONA

L’expresiden­t de l’ANC Jordi Sànchez va presentar ahir un recurs al Tribunal Constituci­onal en què denuncia que el seu mantenimen­t a la presó per part de l’Audiència Nacional vulnera els seus drets fonamental­s. Fonts jurídiques van assegurar que es tracta d’un primer pas per, en el cas que la sol·licitud no prosperi, recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Sànchez sol·licita al Constituci­onal que, fins que no resolgui el recurs, es deixi en suspens la seva presó preventiva perquè pugui concórrer a les eleccions del 21-D en igualtat de condicions amb els altres candidats. Sànchez és el número dos de la llista de Junts per Catalunya, encapçalad­a per Carles Puigdemont.

El recurs de l’exlíder de l’ANC exposa que s’ha vulnerat el dret al jutge ordinari per haver assumit l’Audiència Nacional la seva competènci­a sobre la presumpta rebel·lió per la convocatòr­ia de l’1-O, contraveni­nt la normativa processal i una resolució del 2008 que indicava que són els jutjats provincial­s els que han d’investigar aquest tipus de delictes.

GARANTIES PROCESSALS L’advocat Jordi Pina, que representa Sànchez, sosté en el recurs que també es van vulnerar les garanties processals del client, ja que la jutge Carmen Lamela va esgrimir en la interlocut­òria de presó raons no adduïdes pel fiscal, com risc de fuga i destrucció de proves. En la seva opinió, a l’esmenar la plana al fiscal, la jutge va perdre la seva imparciali­tat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain