El Periódico - Català

Medalla a Botín i Samaranch

Foment del Treball L’exconselle­r Vila,

- F. M.

les companyies

Les medalles d’honor de la patronal Foment del Treball van recaure aquest any en la presidenta del Banc de Santander, Ana Patricia Botín, com a empresària de l’any. També es va premiar in memoriam Juan Antonio Samaranch amb la Medalla per la trajectòri­a empresaria­l i Alfredo Molinas pel seu compromís amb Foment, que va presidir durant 16 anys. Els premis Carlos Ferrer Salat van reconèixer la Fundació Repsol pel seu «compromís social», Barcelona Tech City «per apostar en R+D+I i per posicionar Barcelona com a hub tecnològic», la firma Mango «pel seu compromís amb el medi ambient» i finalment Roca «per l’èxit de la seva estratègia d’internacio­nalització».

En el seu discurs, el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, es va referir a les més de 2.000 empreses que han traslladat la seva seu social i fiscal fora de Catalunya a causa de la «insegureta­t jurídica i la inestabili­tat política». Montellà va mostrar l’interès de Foment perquè les empreses tornin i va demanar al president del Govern, Mariano Rajoy, que hi contribuei­xi: «Potser sigui necessari adoptar mesures que ho incentivin, a la vegada que un pla de xoc econòmic que freni les conseqüènc­ies que a mitjà i llarg termini pugui tenir tot el que ha passat en les últimes setmanes».

reclama al Govern que «incentivi» el retorn a Catalunya de entre els assistents a l’entrega de premis

L’ECONOMIA/ RECUPERAR També va reclamar que es recuperi el creixement econòmic, el consum i les inversions. Gay de Montellà va reclamar a Rajoy que s’inverteixi en el Corredor Mediterran­i i que es completi «l’agenda de reformes» del Govern del PP. Una vegada més, Montellà va apostar per «el diàleg, la negociació i el pacte» així com el «respecte a la legalitat». Per la seva part, el president de la CEOE, Juan Rosell, també es va referir a la qüestió catalana apel·lant a resoldre-la de forma definitiva: «Han sigut molts els errors de tots, hem d’obrir una nova etapa important, on moltes vegades s’ha dit que la qüestió catalana és un problema que ve de lluny que potser s’ha de suportar, sinó solucionar-la definitiva­ment amb l’acord de tots».

 ?? CARLOS MONTAÑÉS ?? La gala d’entrega dels premis de Foment, ahir a Barcelona.
CARLOS MONTAÑÉS La gala d’entrega dels premis de Foment, ahir a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain