El Periódico - Català

Comuns i PSC advoquen per acabar amb la política de fronts

- ROGER PASCUAL

Catalunya en Comú (CeC) i el Partit dels Socialiste­s de Catalunya (PSC) demanen posar fi a la política de fronts després del 21D. Tant Miquel Iceta com Xavier Domènech van reivindica­r ahir acabar amb la dialèctica entre independen­tistes i constituci­onalistes i intentar construir acords. Tot i coincidir en el diagnòstic, una altra cosa és que es puguin posar d’acord sobre a qui investir president.

«Parlar de pactes postelecto­rals és prematur. El PSC no farà president cap candidat de llistes independen­tistes. Creiem que Catalunya ha de canviar de rumb i per fer-ho no n’hi ha prou de dir no a la independèn­cia, sinó que s’ha de tenir una proposta alternativ­a», va assegurar Iceta. Els socialiste­s

Domènech vol treure Catalunya del bloqueig; Iceta, canviar el rumb

són molt més refractari­s a arribar a acords amb Esquerra que els comuns, per més que els d’Oriol Junqueras semblin disposats a abandonar l’unilateral­isme. I, sense oblidar els pactes municipals dinamitats per ERC i els comuns per l’1-O, Iceta va fer una crida a abandonar la «política de fronts» passat el 21-D.

Al seu torn, Domènech va deixar clar a RNE que no serà «àrbitre» entre els blocs de la independèn­cia i del 155: «No participar­em en cap bloc i no serem àrbitres, sinó impugnador­s d’aquests blocs per construir una majoria alternativ­a». L’alternativ­a la va anunciar Elisenda Alemany: «Sumarem amb aquells que posin al centre el dret a decidir i les polítiques socials. Des d’ERC fins al PSC (...). En aquesta clau podrem arribar a acords de govern», va dir la número 2 dels comuns a Catalunya Ràdio al defensar «la necessitat de construir ponts».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain