El Periódico - Català

Milers de productes de gran consum reduiran en un 10% el sucre

- EL PERIÓDICO

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va anunciar ahir un pla pel qual la indústria es compromet a reduir fins a un 10% el contingut de sucres en «milers» d’aliments i begudes habituals, que suposen el 64% de les calories que se sumen al cistell de consum. Durant l’entrega dels Premis Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l’Obesitat), va avançar que aquesta iniciativa estarà a punt la primera o segona quinzena de gener. La mesura afectarà no solament la fabricació, sinó també la distribuci­ó, el vending, la restauraci­ó moderna i el càtering.

La mesura afectarà la fabricació, el càtering, el ‘vending’ i la restauraci­ó

María de los Ángeles Dal Re, coordinado­ra de l’Estratègia NAOS, va explicar que es tracta de productes amb una elevada composició de sucres afegits i que l’objectiu és reduir-los de forma gradual en quantitats assumibles «perquè no es canviï gaire» el gust i les empreses puguin comprometr­e’s. «Un dia compres un producte que l’ha reduït, la setmana següent, un altre, i i gairebé sense adonar-te’n vas consumint menys sucre», va explicar. També va afirmar que s’hi sumaran «centenars d’empreses», entre elles «les més potents», encara que no en va facilitar el nombre perquè encara s’està negociant, si bé va valorar que la indústria faci el pas.

El pla afectarà galetes, iogurts, nèctars, begudes carbonatad­es i, en general, «productes que associem a gran consum de sucre», va detallar la també representa­nt de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentàri­a i Nutrició (Aecosan). I va insistir que serà «molt potent i, sobretot, marcarà tendència», perquè serà «el principi» d’altres reduccions com ara la sal i els greixos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain