El Periódico - Català

L’Any del Comerç i la Cultura tindrà més de 100 activitats

- PATRICIA CASTÁN

El 2018 portarà un nou impuls al comerç de barri en forma de més d’un centenar d’activitats que s’han programat amb motiu de l’Any del Comerç i la Cultura a Barcelona. Un binomi que interactua­rà per potenciar els dos aspectes clau de la ciutat i acostar-los a la ciutadania. Els instigador­s són l’àrea de Comerç de l’ajuntament i la Fundació Barcelona Comerç, integrada pels 21 eixos comercials (no cèntrics ni turístics) d’altres 21 barris.

El programa busca la dinamitzac­ió comercial dels 21 eixos de barri

Anualment, el sector realitza nombroses activitats promociona­ls, però en aquesta ocasió s’ha programat tot un any on les iniciative­s–gratuïtes– estan directamen­t lligades a la promoció paral·lela de la cultura: de l’art a la història. Els detalls del programa es donaran a conèixer en les pròximes setmanes, però ahir es van presentar els seus trets principals, en un acte al qual van assistir representa­nts de totes les entitats participan­ts.

DOS PILARS BÀSICS Segons Lluís Llanas, vicepresid­ent de la fundació, «cultura i comerç són dos pilars bàsics de la ciutat» que es beneficiar­an de la interacció conjunta. Per part de l’ajuntament, el regidor de Turisme i Comerç, Agustí Colom, va defensar que el comerç exerceixi de prescripto­r de la cultura de la ciutat i, al seu torn, aquesta sigui una forma d’acostar-se al comerç de proximitat i «donar-li valor». No obstant, fonts del PSC van recordar que van ser els regidors socialiste­s Montse Ballarín i Jaume Collboni –apartats ara de l’equip de govern– els que van vertebrar la iniciativa juntament amb els comerciant­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain