El Periódico - Català

Valverde: «Nosaltres no som resultadis­tes»

- JOAN DOMENECH

«Som un equip fort, solidari, ho donem tot al camp, portem el pes del partit i, dins de les dificultat­s que suposa jugar en camps tan complicats com el de Torí, hem aconseguit el nostre objectiu, importantí­ssim, que és ser primers de grup, i de tot això n’estem molt orgullosos». Ernesto Valverde estava molt content del 0-0, que era el resultat que millor li anava al Barça i que, al final, el Juventus va acabar acceptant malgrat que, de nou, un prodigiós Marc Ter Stegen va evitar al Barça la derrota a l’aturar un xut enverinat, molt enverinat de Dybala.

El tècnic va tornar a elogiar, és clar, el seu porter. «Està en un gran moment de joc i, malgrat que nosaltres mirem que no tingui gaire feina, sovint passa que la qualitat del nostre porter es demostra en els moments en què el necessitem. I aquí Marc sempre hi és», va assenyalar Valverde.

El Txingurri va mostrar la seva felicitat pel fet d’estar ja classifica­ts i, a sobre, primers de grup, «perquè, després de l’empat a Atenes, teníem la classifica­ció a les mans, però havíem d’aconseguir-la i, sobretot, no volíem arribar a l’última jornada amb la necessitat d’haver de guanyar, amb l’obligació de vèncer». El míster culer va tornar a elogiar el zero a la seva porteria i com van lligar de mans els italians. «Hem tingut el control del joc, però no hem sabut rematar el partit quan ho hauríem pogut fer, ens ha faltat concretar».

Preguntat per un mitjà de Madrid si considerav­a que el seu equip era «resultadis­ta», Valverde va insistir que «nosaltres intentem buscar el resultat, la victòria, a través del joc. No se’ns pot considerar resultadis­tes quan anem a buscar la victòria des del minut u. Si vostè ens considera resultadis­tes, bé, és cosa seva, jo crec que nosaltres sempre volem manar i dominar el joc i estem el 60% dels minuts del partit al camp contrari».

Valverde, a preguntes de l’entrevista­dor de Bein Sports, va tenir paraules d’ànim per a Eduardo Berizzo, el tècnic del Sevilla afectat de càncer. «Tinc una gran afinitat amb Berizzo, perquè parlem habitualme­nt de futbol, és clar, i l’única cosa que li puc dir, tant personalme­nt com a tècnic del Barça, que li enviem moltíssima força i que estem segurs que tot, tot, anirà molt bé. A vegades ens oblidem que el futbol, sent molt important i que ens apassiona, només és això, futbol i que hi ha coses molt més importants, com és la salut de tots nosaltres».

BUFFON I RAKITIC Va ser un partit amb grans detalls. Els aplaudimen­ts a Messi quan escalfava per saltar al camp, l’enorme ovació, de nou, a Iniesta quan va ser substituït («és bonic que el públic demostri el que un li desperta») i, al final, les abraçades de Buffon amb Rakitic i la manera com el mític porter va recriminar de broma, amb abraçada inclosa, a Ter Stegen haver salvat el seu equip després del xut de Dybala, demostren la complicita­t dels uns i dels altres.

Els barcelonis­tes van coincidir que el partit va ser molt dur. «Ens hem classifica­t primers en un grup que no era fàcil i hem empatat en un camp com Torí, davant d’un grandiós equip. Hem d’estar contents», va dir Busquets. «És evident que tenim Marc (Ter Stegen) perquè ens doni punts i sempre ens ajuda molt», va dir Digne, que, sobre si el Barça juga millor o pitjor, va assenyalar que «quan guanyem 3-0 no sento aquestes veus».

El tècnic italià, Massimilia­no Allegri, va dir que «l’empat és boníssim per a nosaltres davant un grandiós equip, que no et permet distreure’t. Els he dit als meus que avui s’havia de jugar amb actitud i molt cor, més que tècnica, perquè el Barça t’exigeix molt».

«El Barça domina i surt a guanyar des del minut u», afirma Andrés Iniesta JUGADOR DEL BARÇA «¿Els aplaudimen­ts? Agraeixo al públic que expressi el que un li desperta»

Lucas Digne JUGADOR DEL BARÇA «Tots sabem que Ter Stegen és, ara, el millor del món i per això ens dona punts»

Buffon s’abraça a Ter Stegen al final del partit d’ahir a la nit.

Sergio Busquets JUGADOR DEL BARÇA «El grup no era gens fàcil i ens hem classifica­t primers, i això és un gran èxit»

Massimilia­no Allegri ENTRENADOR DEL JUVENTUS «Els vaig dir als jugadors que, amb el Barça, s’havia de jugar amb cor i amb gran actitud» LA CINQUENA JORNADA DE LA LLIGA DE CAMPIONS AHIR

CSKA Moscou-Benfica S. Moscou-Maribor SEVILLA-LIVERPOOL -

DIMARTS GRUP A

- Anderlecht-Bayern M.

GRUP E GRUP B

-

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain