El Periódico - Català

La batalla de Berizzo

El Sevilla confirma Marcucci, Ernesto

- ÁLVARO RAMÍREZ

el càncer de pròstata de l’entrenador el seu segon, es farà càrrec de l’equip en la seva absència

Guido Pizarro es va aixecar de la gespa com un boig. El seu remat entre una multitud de cames de jugadors del Liverpool i el Sevilla havia entrat, l’empat, la gesta s’havia consumat, la remuntada i el 33 eren un fet. El centrecamp­ista va començar a córrer amb una estela de companys a rebuf. Però la seva trajectòri­a tenia un objectiu: Eduardo Berizzo.

Banega estava exultant. La seva segona part va ser magnífica, s’hi va sustentar la gran remuntada després del 0-3. Però quan va parlar en zona mixta, encara amb aquell aspecte de gesta, va rebutjar mèrits, tots anaven a un mateix nom, una mateixa persona. «El míster s’ho mereix, la responsabi­litat és seva, anem a mort amb ell». L’entrenador del Sevilla havia comunicat diumenge a la plantilla, l’endemà de vèncer el Celta en el partit de Lliga, que li havien diagnostic­at un càncer de pròstata.

Ell mateix ho sabia des d’una setmana abans, aproximada­ment. Unes anàlisis de sang rutinàries van ser l’alarma. Alguna cosa no quadrava i es va sotmetre a més proves, fins a detectar el tumor a la pròstata.

El club i el mateix Berizzo van quedar que ho anunciarie­n després de l’important partit davant el Liverpool, però la informació va córrer com la pólvora el mateix dimarts a la nit i tot es va precipitar. Ahir es va fer oficial i la cascada de suports ha sigut incessant, tot el futbol espanyol ha volgut mostrar el seu afecte i transmetre la seva fortalesa al tècnic argentí, començant per l’etern rival, el Betis, a través del seu entrenador, Quique Setién, entre d’altres: «Des de l’altre costat de la ciutat, molta força, Eduardo».

La notícia ha caigut com una galleda d’aigua freda en el club sevillà. Però la reacció ha sigut clara. La primera plantilla ha escrit una carta conjunta de suport al seu míster: «Vinga, míster, et sobren ous per superar tot això. No estàs sol en aquesta batalla (…)».

L’entitat, des de la planta noble, també queda a disposició del tècnic. El president, José Castro, va ser ro-

JOSÉ CASTRO «El club està bolcat amb ell. No mirem cap altre escenari que no sigui seguir comptant amb ell»

CARTA DE L’EQUIP «Vinga, míster, et sobren ous per superar això. No estàs sol en aquesta batalla...»

QUIQUE SETIÉN «Des de l’altre costat de laciutat [de Sevilla], molta força, Eduardo»

Eduardo Berizzo, ahir, durant l’entrenamen­t del Sevilla.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain