El Periódico - Català

Un peix rei amb ‘torto’ asturià per guanyar el concurs

- INÉS ÁLVAREZ

Home jove, guapo, educat, competitiu i disciplina­t. Aquest és per ara el perfil del guanyador de Masterchef celebrity, ja que aquestes eren les caracterís­tiques de Miguel Ángel Muñoz, vencedor de la primera edició, i és la carta de presentaci­ó de Saúl Craviotto, campió olímpic i policia nacional que ha obtingut el triomf en la segona entrega. Encara que l’actriu Sílvia Abril, feliç subcampion­a, no l’hi posés gens fàcil.

El menú que va preparar el piragüista per al duel final, peix rei amb torto asturià, una becada i un cremós de mango i albercoc amb tronc de xocolata, va despertar l’admiració dels xefs convidats, Martín Berasategu­i i Quique Dacosta, que sumen 12 estrelles Michelin. Sílvia Abril, la seva rival, va elaborar un royal de carxofes amb cloïsses i trufes, un filet amb miniporros i un gelat de crema catalana amb xocolata i oli que l’haurien portat al triomf si Craviotto no fos tan perfecte.

LES PROVES El primer repte del programa, el que els va proposar la xef María Marte, d’El Club Allard (dues estrelles Michelin), consistia a elaborar un plat tan creatiu com complicat: una illa de tonyina, amb mar de gelatina i algues, amb peixets de closca de mango, roques de pasta d’arròs i espuma. La de l’olímpic el va enviar al duel final.

El lloc del segon duelista se l’havien de guanyar a sang (o cremades), suor i llàgrimes Abril, José Corbacho i Patricia Montero. Tots tres van haver de mostrar a El Celler de Can Roca, a Girona, davant de Joan, Josep i Jordi Roca, que eren capaços d’emular plats del dues vegades reconegut com a millor restaurant del món. I va guanyar Abril.

Però va ser Craviotto qui es va emportar l’or, encara que aquesta vegada no se’l pengés: el trofeu viatjarà amb ell a Gijón i els 75.000 euros aniran a la Fundació Aladina, que ajuda que nens amb càncer no deixin de somriure. No hi ha un premi millor.

Els menús del duel final de l’olímpic i la còmica van captivar els xefs Dacosta i Berasategu­i

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain