El Periódico - Català

Nick Carter, acusat de violació

-

La plaga dels assetjador­s sembla no tenir fi a Hollywood, el món de l’espectacle, la televisió, la política i la indústria musical. John Lasseter (Los Angeles, 1957), llegendari director artístic de l’estudi d’animació de la Disney i el profession­al a qui s’atribueix la reactivaci­ó de la companyia, va anunciar dimarts passat que s’agafaria una excedència de sis mesos després de reconèixer un comportame­nt inapropiat amb els empleats de l’empresa.

En una declaració interna, enviada per Disney a l’agència AFP, el director de Toy Story (1995) i Cars (2006) es va disculpar davant «qualsevol que hagi rebut una abraçada no aprovada o qualsevol altre gest que ha creuat la línia en qualsevol forma que sigui». També va admetre haver «fallat» a l’hora d’inculcar una cultura de «confiança i respecte» als seus estudis. «He tingut moltes converses difícils últimament que han sigut molt doloroses per a mi, i mai és fàcil lidiar amb els errors», va explicar. El director creatiu de Disney Studios i de la Pixar ha acceptat agafar-se mig any sabàtic per «pensar en el camí a seguir» i «començar a cuidar-me millor».

Una portaveu de Disney va dir a l’AFP que la companyia està compromesa «a mantenir un ambient

cantant nord-americana Melissa Schuman, exintegran­t del grup de pop juvenil Dream, ha acusat de violació Nick Carter, un dels cinc membres de la mítica banda Backstreet Boys. Així ho ha revelat en el seu blog personal. En una llarga i detallada publicació, l’artista assegura que Carter va abusar d’ella el 2002, quan ella només tenia 18 anys. «Compartiré una cosa que vaig voler fingir que mai va passar des que tenia 18 anys, una càrrega que vaig pensar que hauria de portar durant la resta de la meva vida i que vaig patir en silenci», afirma Schuman. La cantant, amb 33 anys, casada i amb un fill, explica que Carter la va violar tot i que ella li suplicava no practicar sexe. Schuman va intentar denunciar els fets i va parlar amb el seu mànager, però van decidir no seguir endavant per raons mediàtique­s i monetàries. Per la seva part, l’artista, avui pare de família, no ha respost als intents de diferents mitjans de conèixer la seva versió dels fets. de treball en què tots els empleats siguin respectats i tinguin la capacitat de donar el millor de si». I va afegir: «Apreciem la sinceritat de John i la seva disculpa».

COMPORTAME­NT INAPROPIAT La revista especialit­zada The Hollywood Reporter va publicar, citant fonts anònimes, un «suposat patró de comportame­nt inapropiat». Una d’aquestes fonts de Pixar va dir al rotatiu que Lasseter era conegut per «atrapar, besar i fer comentaris en públic sobre atributs físics». La revista va especifica­r que va assetjar l’actriu Rashida Jones, que va col·laborar amb ell en el guió de Toy Story 4, fet que va provocar que ella abandonés

INTEGRANT DELS BACKSTREET BOYS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain