El Periódico - Català

«Desmuntar l’assetjamen­t a l’aula és il·luminar el futur»

-

Un dia travessava un pati escolar, anant cap a la pista on l’esperaven els xavals a qui entrenava a bàsquet, quan Oriol Julià (Barcelona, 1982) va sentir una crida. Des de dins. «Vull educar de manera alternativ­a». Només tenia 15 anys, però ja veia que els espais d’esport, esbarjo o colònies són tan propicis per fomentar el creixement personal com l’aula on s’aprenen matemàtiqu­es i llengua. I es va aferrar a la idea. Amb 20 anys va crear la fundació SEER (www.salutieduc­acioemocio­nal.com). I quan el suïcidi d’un noi va posar el bullying en boca de tothom, ell va enfocar cap aquí la seva especialit­zació.

–¿Com va ser la seva infància? –Va estar plena d’oportunita­ts des de molt aviat. Almenys jo ho veia així, i ho vivia, perquè era molt actiu, m’implicava molt en tot el que tingués a veure amb el grup. Vaig començar molt aviat a entrenar a futbol sala i a bàsquet i era molt actiu a l’ampa de l’escola, el Sagrat Cor del Besòs. Hi organitzav­a de tot, també a l’Institut Barri Besòs.

–¿D’on creu que sorgien les seves ganes de compactar grups a través d’activitats? –Potser de les meves ganes de sentir-me sempre en família allà on era. Sentia que la gent a l’escola era la meva família. I muntant activitats al barri també ho vivia de la mateixa manera. Potser també em va marcar que em vaig criar amb els avis materns.

–¿Va patir o va viure de prop assetjamen­t escolar?

 ?? FERRAN NADEU ??
FERRAN NADEU

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain