El Periódico - Català

Riverola

-

El 6 i el 7 de setembre, el Govern de Catalunya va aprovar les lleis del referèndum i de transitori­etat i va trencar amb l’Estat de dret. Després, va venir tota la resta. Un cúmul de despropòsi­ts, la brutalitat policial, la declaració d’una república que mai va ser, la piconadora judicial i la fuga de Puigdemont.

L’enquesta GESOP d’EL PERIÓDICO revela dades interessan­ts. El 60% dels catalans reconeixen que el procés ha perjudicat Catalunya. El 50% creu que els seus líders han sigut deshonesto­s. Malgrat això, una majoria considera que la resposta de l’Estat ha sigut desproporc­ionada. És evident en el cas dels presos, no tant amb el 155. ¿Què havia d’haver fet el Govern central davant la DUI?

Els independen­tistes admeten alguns errors, però no hi ha consciènci­a de la gravetat del que va passar al setembre. ¿Per què? Installats en el món paral·lel del procés, es perdona la transgress­ió de totes les lleis. Que res ens prengui la illusió. S’ha perdut el rubor de mentir. Marta Rovira acusa el Govern del PP d’amenaçar amb violència extrema i els tres negociador­s, Urkullu, Ribó i l’arquebisbe Omella, ho neguen. Però aquí no passa res. Totes les mentides són benvingude­s si ajuden a la causa. Som bona gent, s’autoqualif­iquen els artífexs de la transgress­ió. Però les seves decisions han sigut nefastes, han jugat amb les emocions d’una forma imperdonab­le i han provocat el patiment de molts. Sort que no són mala gent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain