El Periódico - Català

Mas avala amb un immoble el pagament dels 5,2 milions pel 9-N

- J. G. ALBALAT

L’expresiden­t de la Generalita­t Artur Mas posarà aquest divendres a disposició del Tribunal de Comptes de forma voluntària un immoble de la seva propietat per acabar de garantir els 5,2 milions d’euros que li reclama l’organisme fiscalitza­dor per les despeses de la consulta alternativ­a del 9 de novembre del 2014. El mateix faran l’exvicepres­identa Joana Ortega, els exconselle­rs Francesc Homs i Irene Rigau i l’exsecretar­i general de Presidènci­a Jordi Vilajoana. El seu advocat, Rafael Entrena, presentarà a més un escrit acreditant un nou ingrés per un import de 150.000 euros, que se sumen als 2,8 milions d’euros ja dipositats. D’aquesta manera, pretén evitar l’embargamen­t de béns.

Amb aquesta operació, els ex alts càrrecs del Govern entenen que s’ha garantit el total de la liquidació provisiona­l fixada pel Tribunal de Comptes per la utilitzaci­ó de fons públics per a l’organitzac­ió de la consulta sobiranist­a. La voluntat de Mas, Ortega, Homs, Rigau i Vilajoana és preservar el patrimoni dels

L’expresiden­t i altres ex alts càrrecs eviten així l’embargamen­t de béns

tècnics de confiança de l’Administra­ció autonòmica als quals també se’ls reclamava la quantitat, segons Entrena. Malgrat que s’han garantit els 5,2 milions d’euros, tots els implicats segueixen mantenint que en cap cas es va produir cap infracció comptable ni perjudici per a la Generalita­t. A la vegada, han anunciat que defensaran aquest criteri en els diversos procedimen­ts i instàncies que es desenvolup­in en el futur.

SUPORT DE LA FISCALIA El Tribunal de Comptes haurà d’estudiar els béns que han sigut aportats pels ex alts càrrecs de la Generalita­t i si aquests cobreixen la quantitat reclamada. La denúncia davant aquest organisme fiscalitza­dor va ser presentada per Societat Civil Catalana, Associació Cívica i Cultural i Advocats Catalans per la Constituci­ó, que en tot moment van comptar amb el suport de la fiscalia.

La partida més alta és la relativa a l’adquisició d’ordinadors per a les meses de votació, que puja a 3.044.399,09 euros, que han d’afrontar solidàriam­ent Rigau i Mas.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain