El Periódico - Català

Del totxo a la biotecnolo­gia

Neix Genesis Ventures, fons per finançar projectes biomèdics previs a constituir-se en empreses Un dels inversors és un ‘family office’ que passa de l’immobiliar­i a les ciències

- AGUSTÍ SALA BARCELONA

Del totxo a la biotecnolo­gia. Genesis Ventures és un nou fons especialit­zat en biomedicin­a que s’ha presentat a Barcelona, en què ha invertit un family office amb dos accioniste­s que se centraven en la construcci­ó i immobiliar­i i que han decidit fer els primers passos en el ram de les ciències de la vida; així com dos socis promotors de la iniciativa que formen part de la firma de suport a emprenedor­s i centres d’investigac­ió, Genesis Biomed, Josep Lluís Falcó i Jordi Vallès, conseller delegat i project manager d’aquella empresa, respectiva­ment, i tots dos amb llarga experiènci­a en el sector.

El primer fons que creen, Genesis Ventures Fund I, està dotat amb 610.000 euros. De la suma total, 500.000 els han aportat els inversors del totxo, que exigeixen la màxima confidenci­alitat. L’objectiu és portar a terme entre set i vuit operacions al llarg de dos anys, per un import d’entre 50.000 i 100.000 euros cadascuna, explica Falcó. Els beneficiar­is seran emprenedor­s amb un projecte que no s’hagi constituït encara com a empresa, perquè puguin assolir el valor necessari en la seva investigac­ió i atraure, posteriorm­ent, la seva primera ronda de finançamen­t a través de fons o capital risc (sèrie A) acompanyan­t-los com a accioniste­s.

«És un espai que fa falta en el mercat», afirma Falcó, conseller delegat de Genesis Biomed i amb 20 anys d’experiènci­a en el sector biomèdic. Ha treballat en grans farmacèuti­ques com Sanofi; mitjanes, com el grup Ferrer; petites biotecnolò­giques, i en consultore­s com Antares o Asphalion. Falcó ha aconseguit captar més de 40 milions d’euros en els últims quatre anys.

«Vehicle de finançamen­t»

En realitat, la companyia «és un vehicle de finançamen­t atípic sense cap precedent semblant a Espanya», afirma. «Farem la ciència que esperen els inversors i les agències reguladore­s, amb el clar objectiu de desenvolup­ar productes innovadors. Invertirem en projectes que encara no s’hagin constituït com una start-up o spin-off (projectes sorgits d’un centre d’investigac­ió o similar) i els acompanyar­em per donar forma al pla de negoci i buscar el finançamen­t privat posterior que necessitin».

El sector biomèdic i biotecnolò­gic català va atraure l’any passat 153,1 milions d’euros d’inversió. Va ser una xifra rècord. Segons un estudi dut a terme per la patronal CataloniaB­io i la consultora EY, quatre de cada deu companyies del sector hauran de recórrer a noves fonts de finançamen­t en menys d’un any.

L’objectiu és portar a terme entre set i vuit operacions al llarg de dos anys

 ?? EL PERIÓDICO ?? Josep Lluís Falcó Conseller delegat de Genesis Biomed.
EL PERIÓDICO Josep Lluís Falcó Conseller delegat de Genesis Biomed.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain