El Periódico - Català

Un nou xat presta ajuda a menors objecte de violència

- MANUEL VILASERÓ

Els nens i adolescent­s compten des d’ahir amb una innovadora eina per a fer front a les formes de violència que cada vegada els afecten més, com l’assetjamen­t escolar o el maltractam­ent familiar. Es tracta del xat Anar, a través del qual podran tenir la resposta instantàni­a als seus problemes d’un equip de psicòlegs, assistents socials i advocats.

El nou canal l’ha creat la Fundació d’Ajuda a Nens i Adolescent­s en Risc (Anar) com una extensió del seu telèfon Anar, que ja compta amb 23 anys d’experiènci­a i que l’any passat va rebre ni més ni menys que 468.754 trucades a partir de les quals es van detectar 9.109 nous casos molt greus.

Al servei s’hi pot accedir per una web i una aplicació de mòbil

Anar ha comptat amb el suport de la Fundació La Caixa, que ha aportat 100.000 euros per al desenvolup­ament del projecte, i amb el del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

El xat té la mateixa confidenci­alitat que el telèfon. Al logotip de l’aplicació no hi surt el nom de la fundació ni del servei sinó un dibuix d’un nino. També es pot collocar en qualsevol punt del dispositiu o accedir-hi a través de la web d’Anar sense haver de fer servir l’aplicació. Per salvaguard­ar encara més la discreció, el que escriu l’usuari al xat s’esborra a partir de la tercera línia. «Es tracta d’evitar que l’agressor detecti que el menor demana ajuda i prengui represàlie­s», segons el director de Programes de la fundació, Benjamín Ballestero­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain