El Periódico - Català

El successor de CR7

Gonçalo Guedes, de 20 anys,

- NACHO HERRERO

el davanter portuguès cedit pel París SG, s’ha convertit en una estrella inesperada de la Lliga

Des que era un adolescent a Gonçalo Guedes (Benavente, 1996) se l’ha comparat al seu Portugal natal amb Cristiano Ronaldo i després de la seva explosió en aquests primers mesos de la temporada amb el València ja s’assumeix que serà el seu successor. Aquest diumenge, en la visita del Barça a Mestalla, tindrà una nova oportunita­t per confirmar un creixement que l’ha convertit en l’estrella inesperada de la Lliga.

A més de la nacionalit­at, Guedes i Cristiano comparteix­en zona d’influència al camp, corpulènci­a i també representa­nt, el superagent Jorge Mendes. Massa coincidènc­ies per poder fugir de les comparacio­ns. Fa tot just dues setmanes, Guedes va viure la seva primera gran nit amb la selecció del seu país. Va ser l’estrella de l’equip de Fernando Santos en l’amistós contra Aràbia Saudita amb una assistènci­a i un gol. I tot, amb el 7 de Ronaldo a l’esquena. Més simbòlic, impossible.

El València se’l vol quedar i està obert a negociar, però la cessió del PSG va ser sense opció de compra i en principi el jugador tornarà al club francès al juny.

La trajectòri­a de Guedes va viure un punt d’inflexió l’1 de setembre quan, sobre la botzina del final del mercat, es va firmar la seva cessió al València per part del PSG. El Barça hi va ajudar indirectam­ent, ja que al no concretar el fitxatge de Di María, el va deixar sense lloc a l’equip d’Emery i l’extècnic del València el va animar a recalar a Mestalla.

El pas pel club parisenc, al qual va arribar havent pagat 30 milions al mercat d’hivern, havia tallat una progressió que s’havia disparat a la primera part del curs passat al Benfica. Guedes reconeix que li va costar deixar-se anar al vestidor del PSG, amb moltes més estrelles, on es parlava un idioma que no dominava. A més, la falta de minuts li va impedir guanyar-se un lloc.

Tres golassos

A la gespa, a l’estil de Cristiano, Guedes és tan elèctric com potent i Marcelino García, tècnic del València, ha sabut explotar les seves virtuts. Tenim els tres golassos que ha marcat fins ara a la Lliga per corroborar-ho, un al Betis i dos al Sevilla amb Emery a la llotja, però també les seves cinc assistènci­es, les seves llarguíssi­mes cavalcades i el seu esforç defensiu.

Però fora de la gespa la seva personalit­at no té res a veure amb la de Cristiano Ronaldo. Al València Guedes és un noi afable però reservat que canvia quan hi ha una pilota en joc.

 ??  ?? Gonçalo Guedes.
Gonçalo Guedes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain