El Periódico - Català

El Barcelona reacciona i guanya a Zagreb (24-32)

- EL PERIÓDICO

La visita a la pista del cuer va resultar balsàmica per al Barça. L’equip de Xavi Pascual es va imposar ahir per 24-32 a l’HC Prvo de Zagreb, en partit de la Lliga de Campions, i així corregeix el seu camí després d’haver perdut diumenge passat a Hongria davant el Pick Szeged (31-28).

El Barça va culminar a la capital croata una activitat considerab­le, amb tres partits com a visitant els últims cinc dies. Després de l’enfrontame­nt d’Hongria, els blaugranes van tornar a la Lliga Asobal per disputar el clàssic català contra el Fraikin Granollers, en què es van imposar amb molta claredat (19-43). El retorn a la Champions es preveia, si no tan plàcid, sí poc complicat. L’equip de Zagreb és el cuer i encara no ha guanyat cap dels seus nou partits.

Xavi Pascual va posar de sortida Gonzalo Pérez de Vargas, Palmarsson, Mem, Nguessan, Valero, Tomàs i Sorhaindo, i aviat el Barça va agafar un bon avantatge: 0-4 en els primers cinc minuts gràcies els gols de Tomàs, Nguessan i dos de Mem. Més de vuit minuts van trigar els croats a batre per primera vegada la porteria blaugrana, gràcies a la bona defensa de l’equip. Per si no n’hi hagués prou, Pérez de Vargas va fer 12 parades a la primera meitat.

TEMPS MORT Els avantatges del Barça van anar augmentant i els gols van anar caient, gràcies a l’eficàcia de Dika Mem. El lateral francès va ser un martell (set gols en total) i el partit va arribar al descans amb cinc gols d’avantatge (11-16) per al Barça, que a la segona part només va tenir un moment de crisi, en el minut 38, quan els croats es van posar a dos gols (18-20). Pascual va demanar un temps mort i els seus jugadors van reaccionar sense deixar cap opció a l’HC Prvo.