El Periódico - Català

«Com que no soc ‘indepe’, no compto»

Tu i jo som tres

- FERRAN Monegal

S’ha deixat anar. I ha dit grans veritats. Em refereixo a la visita de Julia Otero a El hormiguero (Antena 3 TV). Pablo Motos, en un moment donat, es va interessar pel que veu Julia últimament quan treu el cap per la finestra d’Onda Cero, que dona a la Rambla. I ella li va contestar: «Últimament no, Pablo. Fa anys que estem veient el que passa. I fa anys que estem avisant (...) La meitat dels que vivim a Catalunya no comptem per al Govern de la Generalita­t. Com que jo no soc independen­tista, a mi no em compten. No els importa el que pensem. Ells van a la seva. I el més terrible és que de l’altra banda, des del Govern de l’Estat, tampoc els importa el que pensa aquesta mitja Catalunya que és independen­tista. És terrible que els uns i els altres visquin d’esquena a la realitat».

Efectivame­nt. Dislèxia, estrabisme i sordesa són els nous adjectius qualificat­ius que mereix la política que ens envolta. I cal afegir-hi el factor apartheid profession­al, que a Catalunya, en la nostra professió, ja adquireix dimensions de secta. Aquí, si no ets de la congregaci­ó, si no abraces la fe, si no actues en pla agent actiu de l’agitprop, «no comptes», com diu Julia Otero. En canvi, si et transforme­s en escolà obedient, i repiques bé la campaneta, et conviden a les misses diàries de les seves plataforme­s televisive­s i radiofòniq­ues dedicades a la catequesi i al sermó. A vegades fins i tot et munten una web, un diari digital, un full parroquial, subvencion­at amb diner públic, naturalmen­t.

¡Ahh! Fa temps que els vaig dient que, aquí, l’única estructura d’Estat que els funciona és TV-3 i la resta de tinglados doctrinari­s que controla la Corpo (CCMA). La denúncia de Julia Otero és pertinent. L’encerta. Aquí això va de religió. El pensament crític no es tolera. O combregues, o ets un heretge.

DEL REIAL MADRID I INDEPENDEN­TISTA.– En aquesta mateixa sessió d’El hormiguero, el reporter volant Wolfgang Maier va fer una volta per Manlleu. Es va dedicar a mirar atentament els balcons. I en va trobar un on penjaven, agermanade­s, dues banderes: l’estelada i la del Reial Madrid. ¡Ahh! El seu propietari, un jove manlleuenc, va explicar amb tota naturalita­t aquesta meravella còsmica. És del Reial Madrid i és independen­tista, al mateix temps. I en ell no hi havia ni rastre de sordesa, ni d’estrabisme, ni de dislèxia.

 ??  ?? Julia Otero, a ‘El hormiguero’ (Antena 3).
Julia Otero, a ‘El hormiguero’ (Antena 3).
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain