El Periódico - Català

La Junta Electoral prohibeix a TV-3 parlar de Govern exiliat

- EL PERIÓDICO

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha dictaminat que TV-3 ha infringit el principi de neutralita­t informativ­a que se li exigeix a una televisió pública al referir-se a l’expresiden­t Carles Puigdemont i als quatre exconselle­rs que estan amb ell a Bèlgica com a «Govern a l’exili», segons una informació avançada pel diari El País.

La resolució és fruit d’una denúncia de Ciutadans, que aporta exemples d’aquesta utilitzaci­ó en diferents peces informativ­es i recull també l’al·lusió als vuit exconselle­rs actualment a la presó com a «consellers empresonat­s». «Les expression­s utilitzade­s com a recurs periodísti­c d’estil pels profession­als de la cadena pública, en la mesura que introdueix­en el

Considera que l’expressió vulnera la neutralita­t informativ­a

concepte exili, no tenen rigor, poden confondre l’espectador mitjà i vulneren el principi de neutralita­t informativ­a», assenyala la sentència. «D’ara endavant hauran d’abstenir-se de la seva utilitzaci­ó», conclou la junta.

Aquesta no és la primera polèmica que protagonit­za TV-3 en relació amb el tractament formal que dona a l’expresiden­t. El dia posterior a la declaració del Parlament del 27 d’octubre, els informatiu­s del migdia van donar el títol de «president de la Generalita­t» a Puigdemont. Un altre episodi es va produir quan TV-3 va emetre l’últim missatge institucio­nal de Puigdemont a la televisió pública, atribuint-li el títol de president.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain