El Periódico - Català

Iceta vol un país «sense vencedors ni vençuts»

El candidat del PSC aposta per «cedir» en favor de la «reconcilia­ció»

- ROGER PASCUAL

La Internacio­nal Socialista es reuneix aquest cap de setmana a Barcelona amb la mirada posada a Catalunya. Miquel Iceta va intervenir en la sessió inaugural, a més de per donar la benvinguda com a amfitrió, per oferir la seva solució a la crisi catalana. «Jo estic disposat a cedir. Perquè cedir per acordar no és perdre, és guanyar. Jo ofereixo un govern que tingui com a principal objectiu la reconcilia­ció. Primer, la reconcilia­ció entre els catalans. I després, la reconcilia­ció amb la resta d’espanyols».

Durant la seva intervenci­ó no va estalviar crítiques a l’executiu de Carles Puigdemont. «Ens ha deixat una societat fracturada socialment i en què s’ha volgut instal·lar una divisió entre bons i dolents, patriotes i traïdors», va denunciar davant l’atenta mirada de Pedro Sánchez. També va retreure a Ada Colau la ruptura del pacte amb el PSC a Barcelona per «oposar-nos, com a bons socialiste­s, a la creació d’una nova frontera entre Catalunya i Espanya i a fracturar més la societat catalana».

El líder del PSC, vol que «reconcilia­ció» sigui la paraula que més soni en els seus mítings. «La reconcilia­ció és l’arma més poderosa per guanyar la batalla contra la intolerànc­ia i el prejudici en la societat», va sentenciar abans d’apel·lar a Willy Brandt, canceller alemany que es va agenollar davant el monument als Herois del Gueto de Varsòvia el 1970, un any abans de guanyar el Nobel de la pau.

/«Ofereixo als catalans L’AVÍS DE PAPANDREU un país on no hi haurà ni vencedors ni vençuts», va afirmar davant uns 150 delegats socialiste­s de tot el món. Per plasmar el reconeixem­ent del socialisme europeu al PSC, l’ex primer ministre grec Iorgos Papandreu va reivindica­r l’«esperit de reconcilia­ció» d’Iceta. «Ni Grècia, ni la Gran Bretanya ni Catalunya som illes. Catalunya, crec que entenc la vostra necessitat d’apoderamen­t, de triar el vostre destí, que és una necessitat democràtic­a bàsica. Però s’ha de fer junts, a Espanya i a Europa».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain