El Periódico - Català

El PP invoca la ‘doctrina Botín’ per intentar evitar el judici

Demana que s’arxivi la causa per l’esborramen­t dels ordinadors de Bárcenas Al·lega que ni fiscal ni acusació particular exerceixen accions contra el partit

- EL PERIÓDICO

El PP i la seva tresorera, Carmen Navarro, han sol·licitat a la jutge instructor­a de la causa per l’esborramen­t dels ordinadors de l’extresorer popular Luis Bárcenas, Rosa María Freire, que tingui en compte la denominada doctrina Botín per evitar seure al banc dels acusats pels delictes de danys informàtic­s i encobrimen­t per l’eliminació del contingut d’aquests discos durs.

El Partit Popular recorda en un escrit la sentència del Tribunal Suprem que al seu dia va beneficiar el banquer desaparegu­t que dona nom a l’esmentada doctrina, i subratlla que si ni la fiscalia ni l’acusació particular –en aquest cas, Bárcenas– exerceixen accions contra els acusats, les responsabi­litats s’han d’arxivar, informa Europa Press.

Es dona la circumstàn­cia que l’extresorer es va retirar del procedimen­t el setembre del 2017 i que el ministeri públic ha sol·licitat el sobreseïme­nt i arxiu de la causa en reiterades ocasions per entendre que els fets investigat­s no revesteixe­n rellevànci­a penal.

En aquest sentit, la defensa de Navarro i del partit destaca que, d’acord amb la jurisprudè­ncia del Tribunal Suprem, «resulta evident» que, si el «suposat perjudicat pel delicte no té interès a continuar el procés penal», i la Fiscalia de Madrid tampoc demostra aquesta voluntat, «no és possible mantenir la causa oberta només a instàncies de les acusacions populars».

L’escrit arriba just després que el 15 de novembre la Secció Quarta

Els conservado­rs i la seva tresorera estan acusats dels delictes de danys informàtic­s i encobrimen­t

DESTRUCCIÓ «A CONSCIÈNCI­A»

 ?? JOSÉ LUIS ROCA ?? L’extresorer Luis Bárcenas, el juny passat després de comparèixe­r en la comissió d’investigac­ió del Congrés.
JOSÉ LUIS ROCA L’extresorer Luis Bárcenas, el juny passat després de comparèixe­r en la comissió d’investigac­ió del Congrés.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain