El Periódico - Català

Alimentari­a suma oferta

L’edició del 2018 La fira

- JOSEP M. BERENGUERA­S

del saló de l’alimentaci­ó i begudes integra Hostelco per convertir-se en una gran plataforma de negoci tindrà un impacte econòmic de 200 milions

Alimentari­a vol convertir-se en una gran plataforma de negoci que unifiqui tot el que es refereix al sector de l’alimentaci­ó. Per això, celebrarà la pròxima edició juntament amb Hostelco (Saló de l’Equipament de la Restauraci­ó), amb l’objectiu de reunir més de 4.500 empreses de tot el món i generar un impacte econòmic per a la ciutat d’uns 200 milions d’euros.

La fira se celebrarà del 16 al 19 d’abril del 2018 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, i omplirà l’espai firal amb més de 100.000 metres quadrats de superfície ocupada. Espera rebre uns 150.000 visitants.

El director general d’Alimentari­a, J. Antonio Valls, va destacar durant la presentaci­ó de la fira que aquesta celebració simultània suposarà la creació «d’una de les principals plataforme­s internacio­nals per a la indústria de l’alimentaci­ó, la gastronomi­a i l’equipament hostaler» al mostrar tant la distribuci­ó com l’oferta transversa­l.

Valls va subratllar que la complement­arietat dels dos grans salons, Alimentari­a i Hostelco, contribuir­à a posar en valor la gastronomi­a i les indústries alimentàri­a i turística «evidencian­t la importànci­a estratègic­a d’aquests sectors per a l’economia espanyola», ja que represente­n més del 25% del PIB.

En aquesta nova edició, Alimentari­a posarà el focus a potenciar la internacio­nalització, i per això facilitarà el contacte entre compradors internacio­nals i les seves empreses expositore­s, procedents de més de 70 països. Per això, ha ampliat la invitació de compradors internacio­nals clau, uns 800 (el 30% més que en l’última edició), així com d’importador­s i grans operadors de la distribuci­ó i el canal d’hostaleria i restauraci­ó.

11.200 reunions

Els compradors, tant nacionals com internacio­nals, participar­an en unes 11.200 reunions de negocis amb les firmes expositore­s, en el marc de trobades com Food&Drink Business Meetings o Intervin Business Meeting (amb participac­ió de cellers).

Una altra de les senyes d’identitat del saló alimentari serà la innovació i la qualitat gastronòmi­ca, que es mostraran en dues grans àrees: Alimentari­a Hub (on es donaran a conèixer les principals tendències i innovacion­s) i Alimentari­a Experience (tallers, aules gastronòmi­ques i showcookin­gs).

El president de Fira de Barcelona, Josep Lluis Bonet, va augurar en la presentaci­ó que el certamen serà un èxit al considerar que en les dates en què se celebrarà el saló «la normalitat ja s’haurà restablert a Catalunya».

L’organitzac­ió espera arribar als 800 compradors internacio­nals presents a la fira

 ?? FERRAN SENDRA ?? Alimentari­a Imatge del saló en l’edició del 2016.
FERRAN SENDRA Alimentari­a Imatge del saló en l’edició del 2016.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain