El Periódico - Català

"(& " %) $ $ & " #&( & ' "( ( (''#

- Xavi Datzira '

$ " ) ) l treball que porten a terme les entitats sense ànim de lucre resulta fonamental per a la societat. Per això, és vital no només l’esforç que porten a terme sobre el terreny, sinó també la seva sostenibil­itat econòmica. Per ajudar-les a tirar endavant el seu projecte, la Fundació Ship2B i la Fundació Banc Sabadell han creat el programa d’innovació social B-Value, que té com a objectiu recolzar les organitzac­ions socials perquè puguin profession­alitzar la seva proposta de valor. Fins al 17 de desembre està obert el termini per participar en la segona convocatòr­ia de la iniciativa, que inclou formació,

i seguiment. L’objectiu és aplicar en el sector de les entitats sense ànim de lucre els mateixos conceptes que ajuden les empreses a créixer: innovar, explorar models de generació d’ingressos i desenvolup­ar aliances estratègiq­ues amb un enfocament Això és fonamental en una època en què les oenagés troben cada vegada més dificultat­s per finançar-se. “Per això, les entitats socials necessiten suport i eines per dissenyar propostes de valor amb models de negoci sostenible­s i un impacte mesurable”, expliquen els responsabl­es de B-Value. En certa manera, busca allunyar-se dels esquemes filantròpi­cs tradiciona­ls per trobar noves fórmules.

En la primera edició del programa, que s’ha desenvolup­at entre els mesos de gener i octubre, hi han participat un total de 40 entitats socials de tot Espanya. Això va ser durant la primera fase, en què van rebre tres mesos de formació intensiva amb experts vinculats al tercer sector, a l’emprenedor­ia i a la innovació social. “Durant aquests 10 mesos, B-Value ha comptat amb 100 mentors especialit­zats que han ajudat les entitats a definir les seves propostes, models de negoci amb impacte social, a comunicar millor i a establir aliances estratègiq­ues, per evoluciona­r cap a nous models de sostenibil­itat”, recalquen des de B-Value.

En una segona fase, es van selecciona­r 10 entitats finalistes, que van poder participar en tallers, tutories i mentories individual­itzades, a més de rebre un seguiment especialit­zat. Així mateix, van rebre ajudes econòmique­s per part de la Fundació Banc Sabadell, una vegada presentats els seus projectes finals als $ "# #% ! Demo Day celebrats a Barcelona i Madrid, el 19 d’octubre i el 8 de novembre respectiva­ment.

D’aquesta manera, les entitats participan­ts en la primera edició de B-Value han rebut un suport directe i especialit­zat per validar la seva proposta; aconseguir aliances estratègiq­ues amb empreses, institucio­ns i finançador­es que els estan ajudant a implementa­r i accelerar els projectes; més visibilita­t pública i als mitjans de comunicaci­ó; i un suport al finançamen­t mitjançant l’exploració de vies de generació d’ingressos, llançament de campanyes de i un accés a les ajudes del programa.

Creada l’any 2013, Ship2B és una plataforma d’inversió d’impacte que centra la seva activitat en l’impuls de l’emprenedor­ia social i de la inversió d’impacte –un tipus % $ #% # $ (" # ! ! ! ! "" "

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain