El Periódico - Català

Bodes de plata al Liceu

- MARTA CERVERA

Josep Bros celebra amb un recital els 25 anys del seu debut al coliseu

AJosep Bros se’l nota emocionat. Celebrar demà els 25 anys del seu debut al Liceu, el teatre d’òpera de la seva ciutat, amb un recital amb el pianista Marco Evangelist­i significa molt per a aquest exigent tenor. La fama no li ha pujat mai al cap a aquest cantant, que va debutar inesperada­ment al coliseu barceloní el 1992, amb només 27 anys, al substituir Fernando de la Mora en el rol de lord Percy a Anna Bolena. Aquella va ser també la seva primera col·laboració amb la gran Edita Gruberova, amb qui després va fer parella en nombroses ocasions, principalm­ent en òperes belcantist­es.

El públic del Liceu l’ha vist créixer a través de 21 títols i diversos concerts. Alguns d’ells seran recordats al recital, en el qual ha inclòs famoses àries com Una furtiva lagrima, de L’elisir d’amore (Donnizeti); Pourquoi me réveiller, de Werther (Jules Massenet), i Quando le sere al placido, de Luisa Miller (Verdi), així com cançons del napolità Luigi Denza i del vilanoví Eduard Toldrà.

«És un programa al gust de tothom, amb òpera italiana, francesa, sarsuela… Hi ha coses que la gent m’ha escoltat més i, d’altres que no tant». El seu principal enemic, davant una platea plena de fans, serà l’emoció. «És difícil cantar amb un limitador d’emocions, però sense controlar l’emoció no pots cantar. Jo em concentrar­é en cada peça perquè la veu flueixi més i així no pensar on sóc i per a qui canto», explica.

Si d’una cosa s’alegra Bros és d’haver disfrutat del camí, d’assaborir cada moment, sense pressa ni ànsies d’arribar a dalt de tot. «Sempre he tingut en compte el desenvolup­ament natural de la veu a l’hora d’incorporar papers, més enllà de l’estudi i la tècnica», apunta aquest cantant humil a qui no li agrada presumir dels seus èxits. Al llarg de la seva carrera ha debutat en nombrosos

«He tingut en compte el desenvolup­ament natural de la veu, més enllà de la tècnica», diu el tenor

 ?? CARLOS VALBUENA ?? Josep Bros, ahir al Liceu, on demà celebra els 25 anys del seu debut.
CARLOS VALBUENA Josep Bros, ahir al Liceu, on demà celebra els 25 anys del seu debut.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain