El Periódico - Català

El millor de la tele pública arriba a BCN

CCCB acull avui la 23a edició de la trobada Miniput

- EL PERIÓDCO

Un any més (i ja en són 23), el millor que s’ha pogut veure aquest any al món de la tele pública arriba a Barcelona. Avui se celebra el Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona (CCCB) una nova edició del Miniput, maratonian­a mostra sobre televisió de qualitat i nous formats que se celebra a la capital catalana des del 1994.

El Miniput és, de fet, una selecció del més destacat de l’any emès a les television­s públiques de tot el món, i que es presenten a l’Input (Internatio­nal Public Television Screening Conference), una trobada que reuneix profession­als i estudiosos de tot el planeta vinculats amb el món de la televisió. I al Miniput s’ofereix el més destacat d’aquesta reunió.

Així, entre les 10.00 i les 21.00 hores d’aquest dissabte s’aniran emetent al CCCB tots els nous i més destacats formats televisius analitzats a l’Input d’aquest any, que aniran acompanyat­s de debats amb els responsabl­es d’aquestes produccion­s, programes de television­s públiques caracterit­zats per ser els més innovadors, provocador­s, educatius i, és clar, amb vocació de servei públic.

El Miniput d’aquest any aposta per les noves tecnologie­s i els temes d’actualitat. Durant la mostra es podrà comprovar com les càmeres dels telèfons mòbils es converteix­en en les eines principals de documental­s de conscienci­ació social, com és el cas de MyEscape, que se centra en el drama dels refugiats, i també veurem com les càmeres de videovigil­ància poden reconstrui­r actes terroriste­s. Aquest és el cas de Death in the terminal, documental de la televisió pública d’Israel que obre la mostra.

Altres produccion­s, com One Million Birdhouses, aposten per la participac­ió ciutadana i com aquesta és capaç a través de les noves tecnologie­s d’unir països sencers per afrontar una necessitat. The Quiz Show mostrarà com l’actualitat es pot convertir en un joc de preguntes satíric, mentre que el documental alemany NSU German History X o el nord-americà Chuck Norris vs. Communism reconstrue­ixen la història dels seus respectius països, amb punts de vista sorprenent­s.

Dues sessions especials de l’Input abordaran com es reconstrue­ix una televisió autonòmica al segle XXI (en concret el cas de l’antic Canal 9 a València) i la reinvenció del documental d’investigac­ió des del docudrama, amb exemples recents com són Muerte en León (Movistar +) i El caso Asunta (Atresmedia).

La mostra presenta programes realitzats amb telèfons mòbils i, també, càmeres de videovigil­ància

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain