El Periódico - Català

Jesús Nuño

President d’El Corte Inglés

- AGUSTÍ SALA

★★★★

Després d’una vintena d’anys com a alt executiu del gegant de distribuci­ó, acaba d’assumir la presidènci­a per liderar els reptes de futur que es planteja la companyia i impulsar una nova etapa de creixement de la firma.

Jesús Nuño de la Rosa, que substituei­x Dimas Gimeno, nebot del difunt Isidoro Álvarez; i un executiu aliè a la família propietàri­a del negoci del triangle verd era, des de l’octubre de l’any passat, amb Víctor del Pozo, conseller delegat. L’estrena de tots dos en aquest càrrec en la companyia va suposar, al seu torn, restar poder al president.

El directiu, de 54 anys, serà el cinquè president del grup després de la seva fundació (el precedeixe­n César Rodríguez, Ramón Areces, Isidoro Álvarez i el mateix Gimeno), però és el primer que no pertany a la família. Era actualment responsabl­e del negoci corporatiu i de filials de l’empresa espanyola, mentre que el negoci de retail i grans magatzems està pilotat per Del Pozo. El seu gran repte serà pilotar cap a bon port aquest gegant de la gran distribuci­ó, amb unes vendes de més de 15.000 milions d’euros que, en la seva pugna de mercat amb el colós del comerç electrònic, Amazon. Alhora, haurà de bregar i buscar la pau en la batalla accionaria­l entre familiars que controlen el grup.

Nuño, considerat de perfil tècnic i un home de la casa, també és conseller de Sfera. És llicenciat en Ciències Econòmique­s i Empresaria­ls per la Universita­t Complutens­e de Madrid i ha desenvolup­at tota la seva carrera profession­al a Viajes El Corte Inglés, on va començar a treballar el 1998 i de la qual va ser el director general.

«He sigut, soc i sempre seré agent de viatges», ha arribat a dir en alguna ocasió. El cert és que Viajes El Corte Inglés, un dels pilars de la cadena que ja compta amb gairebé 80 anys, és la segona gran pota sobre la qual es basa el grup, al suposar al voltant del 15% del total de la xifra de vendes, amb gairebé 2.400 milions.

El primer negoci és el dels grans magatzems, amb marques com El Corte Inglés o Hipercor, amb el 62,7% del total, la qual cosa, el 2016 –les últimes dades disponible­s– van significar unes vendes de més de 9.700 milions d’euros. Un dels seus forts són els viatges corporatiu­s i altres de més marge, com els creuers.

Nuño de la Rosa és, a més, patró de la Fundació Ramón Areces, que és el primer accionista dels grans magatzems, amb el 37,39% del capital. A més de la fundació i, en concret, el seu president, Florencio Lasaga, els seus altres suports més directes són les germanes Marta i Cristina Álvarez Guil, filles d’Isidoro Álvarez, que tenen el 7,5% del capital cada una.

Com a conseller delegat juntament amb Del Pozo, a Jesús Nuño de la Rosa li va tocar participar en la seva primera gran operació i tancar el refinançam­ent del deute d’El Corte Inglés, que s’elevava a 3.650 milions d’euros. L’acord va servir per augmentar terminis, rebaixar costos i eliminar garanties.

«He sigut, soc i sempre seré agent de viatges», ha arribat a dir en alguna ocasió.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain