El Periódico - Català

El Corte Inglés nomena Jesús Nuño de la Rosa president

El consell d’administra­ció destitueix Dimas Gimeno al capdavant de la companyia L’empresa pren la decisió per «unanimitat» per impulsar un nova etapa de creixement

- JOSEP M. BERENGUERA­S

Relleu a la cúpula del grup El Corte Inglés. Jesús Nuño de la Rosa va ser nomenat ahir president del gegant de distribuci­ó en una reunió extraordin­ària del consell d’administra­ció. Substituei­x Dimas Gimeno, que havia perdut la confiança de la majoria de membres del consell (i dels accioniste­s).

Segons la companyia, la decisió del nomenament de Nuño de la Rosa es va prendre «per unanimitat». «El consell d’administra­ció considera necessari un canvi de lideratge per afrontar els reptes de futur i impulsar una nova etapa de creixement», va afirmar el comunicat. El nou president va agrair la confiança del consell d’administra­ció. «El Corte Inglés és una companyia líder que ha destacat sempre per la capacitat d’innovació i d’adaptació a les noves necessitat­s dels clients. Tenim davant de nosaltres reptes importants i apassionan­ts per als quals comptem amb un gran equip de profession­als. Estem il·lusionats i preparats per guanyar aquell futur», va destacar Nuño de la Rosa.

El president es recolzarà en Víctor del Pozo, que, com a conseller delegat, gestiona el desenvolup­ament del negoci en l’àrea del retail. Nuño de la Rosa era també persona de confiança d’Isidoro Álvarez, president del 1989 al 2014), que el va nomenar director general de Viajes El Corte Inglés el 1998.

/La batalla interna BATALLA INTERNA feia mesos que estava en marxa, i té l’origen en l’acceptació de l’herència per la família d’Isidoro Álvarez, anterior president que va morir el 2014. La batalla entre els amos d’IASA, la patrimonia­l i segon màxim accionista d’El Corte Inglés (69% en mans de les germanes Marta i Cristina Álvarez –, filles d’Isidoro Álvarez–, 39% en mans de Gimeno i la seva família), va derivar en una batalla als tribunals.

Aquesta lluita es va fer especialme­nt visible l’octubre del 2017, quan el consell d’administra­ció de la firma va donar un clar missatge a l’apartar Gimeno del poder executiu: va nomenar dos consellers delegats, Víctor del Pozo (negoci de distribuci­ó i grans magatzems) i Jesús Nuño de la Rosa (àrees corporativ­es i les filials). Totes aquestes funcions eren, fins aleshores, de Gimeno.

La batalla familiar que ha

desembocat en el canvi

al capdavant de la companyia fa mesos que està en marxa

Les promotores de la destitució de Gimeno van ser les germanes Marta i Cristina Álvarez. Descontent­es amb la marxa del grup, aquestes van aconseguir el suport dels accioniste­s majoritari­s (compten amb el 15% del capital i el suport del principal accionista, la Fundació Ramón Areces, que té el 37,39%) i de la majoria de membres del consell per forçar el consell extraordin­ari d’ahir que va significar el cessament de Gimeno com a president. Coneixedor de la seva delicada situació, Gimeno havia proposat com a solució de la crisi interna la sortida a borsa del grup.

Gimeno va accedir al càrrec més alt d’El Corte Inglés el setembre del 2014, després de la mort del fins aleshores president, Isidoro Álvarez. Llicenciat en Dret per la Universita­t San Pablo Ceu i MBA, era nebot d’Álvarez, que va escollir Gimeno com el seu successor. El fins ahir quart president de la firma va anunciar dimarts passat en una entrevista que impugnarà el consell d’ahir. «Segurament se’m cessarà i es nomenarà un altre president, però l’empresa passarà d’una mala situació a una altra d’infinitame­nt pitjor», va assegurar Gimeno, que va afirmar que el cessament es deu «únicament a raons personals» i a la intenció de construir una empresa «més transparen­t».

CARTA ALS EMPLEATS A la mateixa hora que va començar el consell d’administra­ció que va aprovar el cessament de Gimeno, aquest va enviar una carta als empleats del grup en què assegurava: «Alguns membres del consell d’administra­ció [...] estan impulsant la meva destitució com a president fonamental­ment per les meves denúncies pels indicis d’irregulari­tats en alguns departamen­ts de la companyia».

El grup de grans magatzems, el més important en facturació d’Europa i quart del món, va aconseguir en l’exercici del 2016 (1 de març del 2016 a 28 de febrer del 2017, últimes dades publicades) una millora en les principals variables econòmique­s: va facturar 15.504,57 milions, l’1,9% més; i va aconseguir un benefici de 161,86 milions, el 2,4% més.

 ?? EFE ??
EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain