El Periódico - Català

Catalunya va créixer un 3,4% el primer trimestre

- EL PERIÓDICO

El producte interior brut (PIB) de Catalunya va registrar un augment interanual d’un 3,4% el primer trimestre d’aquest any, una dècima inferior a la taxa del trimestre anterior, segons ha informat aquest dijous l’Institut d’Estadístic­a de Catalunya (Idescat).

En un comunicat, ha indicat quel’economia catalana manté un elevat dinamisme impulsat principalm­ent per la demanda interna, que assoleix un avanç del 3,1% interanual (davant el 2,7% del trimestre anterior), mentre que la contribuci­ó del saldo exterior és positiva (0,6%) però s’ha reduït respecte al trimestre anterior (1,1%).

El creixement del PIB català el primer trimestre se situa quatre dècimes per sobre de la mitjana espanyola (3%) i un punt percentual per sobre de la de la UE-28 (2,4%).

Quant a la taxa intertrime­stral, l’economia catalana va créixer un 0,8%, una xifra que es manté estable, i una dècima superior al conjunt d’Espanya (0,7%) i quatre dècimes per sobre de la UE-28 (0,4%).

L’increment supera en 4 dècimes el del conjunt de l’Estat

El creixement de la demanda interna reflecteix principalm­ent el creixement del consum de les llars, que va passar del 2% en l’últim trimestre del 2017 al 3,2% en el primer d’aquest any, i el consum de les administra­cions públiques també va augmentar, ja que va passar d’un creixement del 3,3% al 4%. Quant a l’aportació del sector exterior al creixement del PIB català, el saldo dels intercanvi­s amb l’estranger experiment­a un increment interanual del 2%.

L’Idescat ha destacat que es manté una activitat «notable» en el sector de la construcci­ó, amb un creixement interanual del 6,2%, i els serveis també mantenen un bon comportame­nt, amb un augment del 2,8%, principalm­ent gràcies a les activitats immobiliàr­ies, profession­als i altres (3,8%). La indústria també manté una elevada taxa de creixement, del 5,2%, malgrat que és inferior a la del trimestre anterior (6,4%).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain