El Periódico - Català

Calvet considera que hi ha bombolla de preus del lloguer

-

El conseller de Territori i Sostenibil­itat de la Generalita­t, Damià Calvet, va considerar que hi ha una bombolla en els preus del lloguer, especialme­nt a l’àrea metropolit­ana de Barcelona: «No ho neguem». I va afirmar que per revertir aquesta situació el Govern introduirà una modificaci­ó legislativ­a perquè els contractes de lloguer passin de tres anys a un mínim de cinc, amb la possibilit­at d’arribar a 10. ència (IRSC). La Generalita­t subvencion­arà la diferència entre els 30 euros i les despeses de devolució del préstec. Si no hi ha situacions d’aquest tipus, es podran destinar les vivendes a lloguer social per a altres col·lectius amb necessitat­s al municipi. S’ha de veure quina serà la participac­ió dels ajuntament­s en el programa, ja que els crèdits procedents del pla computen com a deute i no tots els municipis poden permetre’s augmentar el seu dèficit.

La línia de finançamen­t se suma a un altre programa d’ICF i la AHC dotat amb 140 milions l’abril per a promotors que construeix­in vivenda per al lloguer social. Aquests pisos s’hauran de construir en algun dels 152 municipis amb forta demanda acreditada, segons el Pla Territoria­l Sectorial de l’Habitatge.

MILLORAR EL PARC SOCIAL El conseller de Territori i Sostenibil­itat, Damià Calvet, va remarcar durant la presentaci­ó del programa d’ajuts, la voluntat de la conselleri­a de millorar el parc de vivenda social de Catalunya i aconseguir l’objectiu del 5% del total de l’estoc de vivenda –davant menys del 2% actual– que fixa el Pla Territoria­l en un horitzó de 15 anys. «El Govern és conscient de la problemàti­ca de la vivenda, però també que és complexa i que no hi ha una solució única. Aquesta passa perquè hi hagi més recursos, però també més cooperació entre les administra­cions», va recordar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain