El Periódico - Català

Atrapada a l’ascensor

Una viatgera perd l’avió al passar una hora en un elevador al costat de la porta d’embarcamen­t

- ÓSCAR HERNÁNDEZ

Atrapada. Una avaria va provocar que una dona volés de Barcelona a Sevilla amb 13 hores de retard diumenge passat. Però aquesta vegada no va ser una avaria a l’avió, sinó a l’ascensor de la zona d’embarcamen­t de la terminal 2 de l’aeroport del Prat, en què aquesta administra­tiva sevillana de 46 anys tornava del lavabo. A només uns metres de l’avió, la passatgera va quedar tancada durant 55 minuts a la cabina de l’ascensor.

Diumenge 10 de juny a les 8.15 del matí. Carmen González Alba, la protagonis­ta d’aquesta estressant història, es troba a la terminal 2 amb set amigues amb qui es disposa a tornar a Sevilla en un vol de Ryanair després de passar el cap de setmana a Barcelona. Només porten equipatge de mà.

El vol surt a les 8.55 hores, però hi ha temps per anar al lavabo que és al costat de la porta d’embarcamen­t. Només cal baixar unes escales o agafar un ascensor. González deixa la maleta a les amigues i va al lavabo. Al tornar entra a la cabina de l’ascensor i prem el botó. Aquest arrenca i es para. Comença el malson.

Atesa des de Madrid

«L’ascensor es va quedar aturat al mig. Jo vaig trucar en dues ocasions al telèfon d’emergència de l’ascensor pensant que em traurien de seguida. Una dona em contesta des de Madrid que no tenien ningú a l’aeroport, però que enviarien algú des de Barcelona –explica González. Estava preocupada per perdre l’avió, per les meves amigues, per la meva maleta que estava amb elles i pels meus dos fills, que encara que són més grans m’esperaven a Sevilla.»

Tic-tac, tic-tac... González continua sense poder sortir de l’ascensor. Parla amb les seves amigues perquè es facin càrrec de la seva maleta, però els empleats de Ryanair els diuen que no poden pujar-la a l’avió i que la deixin en una oficina de la companyia. L’avió s’enlaira amb les amigues i González continua tancada. Per matar el temps i sense creure’s el que li passa, s’asseu a terra i es fa una foto dels seus peus i de la porta.

Passats 55 minuts arriba l’ajuda esperada. «Escolto la conversa del tècnic amb algú sobre els problemes que té per obrir la porta i fins i tot es plantegen treure’m pel sostre», recorda. Fins que, per fi, aconseguei­xen alliberar-la. «L’empleat de l’aeroport i el tècnic van ser molt Callús Endesa ha invertit 24 milions d’euros en el pla d’estiu de neteja i protecció de boscos a Catalunya, que va presentar ahir i que passa per la cura de la massa forestal de l’entorn de la xarxa per garantir la separació entre la vegetació i els cables, la realitzaci­ó de termografi­es i revisions exhaustive­s de totes les instal·lacions amb la tecnologia d’escàner aeri Lidar. La nova consellera d’Agricultur­a, Teresa Jordà, va presentar també ahir l’operatiu dels Agents Rurals i el Servei de Prevenció d’Incendis, que aquest any utilitzara­n drons per vigilar les zones amb risc d’incendis provocats o evitar els rebrots durant la campanya de l’estiu. La situació és millor, però demà comença el període més crític perquè la vegetació forestal acumula un gran estrès pel canvi climàtic, va alertar Montse Barniol, directora d’Ecosisteme­s Forestals.

L’aeroport del Prat es disculpa, encara que acusa l’empresa Thyssen per no avisar-lo

amables però quan els vaig preguntar com tornava a Sevilla em van dir que anés al taulell d’Aena», afegeix.

Allà, González demana que li gestionin un nou bitllet. Però ha de fer-ho sola. Encara que reclama parlar amb un responsabl­e, li diuen que no és possible. «Amb prou feines tenia efectiu. Al final, a Ryanair em van vendre un altre bitllet a Sevilla per 77 euros. L’avió sortia a les 21.00 hores però va enlairar-se una hora tard». González es va retrobar amb els dos fills a Sevilla a la una de la matinada, 14 hores més tard del que estava previst.

La directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, va trucar ahir a la passatgera per demanar-li disculpes i explicar-li que el centre de recepció de trucades de l’empresa d’ascensors Thyssen no els va avisar com havia d’haver fet. «Nosaltres tenim permanentm­ent personal per atendre aquests casos i hauríem tret la senyora en 10 minuts, però no ens va avisar ningú», va explicar a aquest diari un portaveu de l’aeroport. Aena es compromet a pagar a González les despeses que va tenir, segons ella mateixa va confirmar.

«Jo el que tinc clar és que mai més agafo un ascensor en un aeroport», asegura la dona.

Aena ofereix pagar el nou bitllet a Sevilla que va haver de comprar la passatgera

 ??  ??
 ?? EL PERIÓDICO ?? Rescat del vídeo gravat per la passatgera alliberada.
EL PERIÓDICO Rescat del vídeo gravat per la passatgera alliberada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain