El Periódico - Català

Detinguda la mare del nadó trobat mort en un pati

La presumpta parricida, de 18 anys, hauria llançat la nena per la finestra La sospitosa vivia a l’edifici contigu al bloc on va aparèixer el cos del nounat

- Ó. HERNÁNDEZ G. SÁNCHEZ NECROLÒGIQ­UES

Els casos de nounats morts els cossos dels quals han estat abandonats són dels més difícils de resoldre. Sobretot, si els cadàvers són abandonats en contenidor­s o en llocs sense cap vincle amb els pares. Tanmateix, l’equip de la Divisió d’Investigac­ió Criminal de la Regió Policial de Barcelona dels Mossos d’Esquadra ha tardat menys de 48 hores a resoldre l’últim cas de mort d’un nounat ocorregut a Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra van anunciar ahir a la tarda la detenció d’una jove espanyola de 18 anys com a presumpta autora de la mort de la nounada que va ser trobada dimarts al matí al celobert de l’immoble 231 del carrer de Roger de Flor, ubicat entre els carrers de Rosselló i Còrsega, al barri del SANCHO DE ÁVILA Romero López, Díaz Sánchez, Sánchez, García, Castro Benito García Doblas, Aleu Ruach, Calzado Calvo,

Campos Miró, Carlos,

Manuel,

Canelo Anguera Borrega Leal, Ramírez Martínez, Oliva Fernández, Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, a Gràcia. El cos del nadó va ser localitzat per una veïna d’aquest edifici que el va veure al pati quan va sortir a estendre la roba al costat de la seva finestra. Encara que en els primers moments van tenir dubtes de si es tractava d’un ninot o un nounat, dues veïnes van obrir el pati a través de la porteria i van confirmar que es tractava d’una nena nounada.

Els investigad­ors van interrogar un a un tots els propietari­s i llogaters d’aquest bloc, però també als del costat, el 229, una escala més antiga però que comparteix el pati amb l’edifici del 231. Buscaven qualsevol dona que hagués estat en els últims mesos de gestació per provar de localitzar la presumpta parricida. Aquestes gestions haurien permès arribar fins a la mare de la nena morta que residia en un pis de Roger de Flor, 229. L’immoble Acereda Fernández, Rafecas Guasch,

LES CORTS

López del Castillo Rosique, León Fernández, Moya Martínez, Domingo, Povill Coll Sibat, Causaràs Duràn, López Soriano,

André Fanlo,

Aranda Hernández, continuava custodiat ahir a la tarda per dues patrulles uniformade­s dels Mossos d’Esquadra mentre els veïns entraven i sortien comentant entre ells el fets succeïts, però esquivant els periodiste­s. També van accedir a l’immoble policies de paisà.

Fonts de la investigac­ió van explicar que la nounada hauria mort unes hores després del naixement, ja que una altra possibilit­at inicial era que hagués mort en el part. Tanmateix, l’autòpsia hauria determinat que la petita tenia hores de vida quan va morir. Els agents creuen que la jove mare va llançar la petita per la finestra després del part.

SEGUEIXEN LES INDAGACION­S Tanmateix, encara s’investiga el grau de coneixemen­t de l’embaràs i de l’infantamen­t que poguessin tenir altres persones, amics o familiars.

La ràpida resolució d’aquest cas contrasta amb les dificultat­s que té la policia per aclarir l’origen del nadó trobat mort a l’Ecoparc de Montcada i Reixac. Aquest cas anterior es va registrar fa un mes i encara no hi ha detencions.

☰ COLLSEROLA

Tarancón Martín, Macias Hassan,

SANT GERVASI Calatayud i Pratdepadu­a, Pons Balagué, ESPLUGUES DE LLOBREGAT Utrilla Gil,

Llista facilitada per Serveis Funeraris de Barcelona. Més informació, al 902.076.902.

 ?? EFE / QUIQUE GARCÍA ?? Un mosso fotografia la porteria de Roger de Flor 231, on va aparèixer el nadó, la mare del qual vivia al costat.
EFE / QUIQUE GARCÍA Un mosso fotografia la porteria de Roger de Flor 231, on va aparèixer el nadó, la mare del qual vivia al costat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain