El Periódico - Català

L’engany de Trump

-

Qualsevol persona normal entén que l’acord a què han arribat Donald Trump i Kim Jong-un és part del

reality fake que ens castiga des de fa més d’un any als Estats Units. Kim sap que una persona que ha trencat tots els acords del seu predecesso­r i que recentment va trencar l’acord del G-7 al Canadà –¡que ja havia firmat!– no és algú de qui es pugui refiar ningú, i menys ell.

La contrapart també té la seva història d’incomplime­nts i més... Tot aquest reality fake té un propòsit ben clar: guanyar les primàries per al seu partit republicà. Donald Trump sap que té un 24% de l’electorat que el segueix cegament, i ara més. En les primàries hi ha més de dos terços que no voten, de manera que amb el seu reality fake creu que les té guanyades. A ell no li importa res més que guanyar les primàries, ja que sap que, altrament, li podria costar molt car. Lamentable­ment, el poble nord-americà és molt dòcil i manejable i està immers en el seu reality fake .

Més enllà del suposat acord, resulta repulsiu el tracte i l’exaltació que es va fer del dictador criminal de Corea del Nord, que, com sabem, va assassinar el seu germanastr­e i el seu oncle, entre altres milers d’éssers humans. El mal exemple que dona al poble americà en general i als nostres fills en particular és altament deplorable, i la imatge que es trasllada al món és vergonyosa. Els nordameric­ans normals sentim vergonya aliena, però sempre n’hi haurà que es deixaran enganyar.

Ángel L. Ponce de León Advocat. Lake Worth, Florida (EUA)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain