El Periódico - Català

Griezmann es queda

El davanter francès revela amb un documental que prefereix seguir a l’Atlètic i rebutja l’oferta del Barça

- ALBERT GUASCH

Antoine Griezmann es queda a l’Atlètic de Madrid i rebutja el Barça. El futbolista francès ho va anunciar ahir a la nit d’una manera inusual, a través d’un documental de màxim culte a la seva personalit­at que va emetre en exclusiva el canal #0 de Movistar Plus. «He decidit quedar-me», va revelar just al final. Falta veure què farà ara el Barça amb els 100 milions que s’estalvia.

El davanter ha posat fi a un serial que ha durat gairebé una temporada sencera. Ho ha fet abans del seu debut amb França en el Mundial de Rússia, dissabte, tal com li hauria demanat el seu selecciona­dor, Didier Deschamps. En l’avançament del clip, Griezmann anunciava: «Deveu estar tips dels comentaris que diuen que si me’n vaig, que si em quedo, que quant em donen... Però la veritat és la que diré ara». I ho va dir quan certament les dues aficions començaven a estar-ne fins al capdamunt, i després de gairebé 45 minuts de documental, titulat La decisión. Emulava així LeBron James, que al seu dia va anunciar el seu traspàs als Miami Heat de forma similar. Molt fan de la NBA fins i tot per a això: convertir en espectacle mediàtic una renovació.

Al final, doncs, s’ha decantat per continuar al Wanda Metropolit­ano i desaprofit­ar l’oportunita­t de jugar al costat de Leo Messi, que li havia dedicat més d’una floreta última-

ment. I el Barça es queda sense el davanter que ambicionav­a. Griezmann disposava d’una clàusula de rescissió de 200 milions d’euros que baixava a 100 a partir de l’1 de juliol, que és quan el Barça pretenia rematar el fitxatge.

SEDUCCIÓ BLANC-I-VERMELLA Tot estava parlat amb l’entitat que presideix Josep Maria Bartomeu. Fins i tot el seu sou. Però després de conquistar l’Europa League amb el quadro blanc-i-vermell, tots els estaments de l’Atlètic van iniciar una ofensiva per retenir el jugador. Entre altres coses li van oferir un augment de fitxa molt substancia­l, de 23 milions d’euros anuals segons diverses fonts, una quantitat a la qual el Barça no pensava arribar per no trencar l’escala salarial. I la seducció matalasser­a es va completar amb visites a casa seva del Cholo Simeone i pesos pesants del vestidor, tal com es constata al documental.

La producció audiovisua­l es va convertir en un retrat íntim del futbolista i un aparador de la seva angoixa fins a prendre la decisió definitiva. L’espai l’ha produït, curiosamen­t, una productora de Gerard Piqué, Kosmos Studios. Per això el central del Barça va tuitejar a mitja tarda una emoticona de crispetes anunciant l’espai. Una complicita­t del central més que discutible i que segurament farà parlar en els pròxims dies.

El documental ha seguit durant alguns setmanes el francès en la tessitura d’escollir entre l’Atlètic i el Barça. Hi ha primers plans en què desborda dubtes. «Em molesta no tenir-ho clar», diu en un passatge. S’hi veu fins i tot la seva germana Maud, que és el seu agent, explicar-li els detalls d’una conversa amb els dirigents del Barça. «Diuen que és normal que l’Atlètic t’ofereixi més diners però que has de valorar on pots guanyar més títols».

L’enregistra­ment arriba al punt culminant un dia abans d’anar-se’n a Rússia per disputar el Mundial. Allà és quan confessa la seva decisió, amb música rapera de Drake, primers plans, expressió alegre, tatuatges a l’aire, en la seva espaiosa casa madrilenya, convençut aparentmen­t de l’ambició de l’Atlètic per envoltar-lo de jugadors capaços de portar-lo a la glòria que diu buscar.

Antoine Griezmann

FUTBOLISTA DE L’ATLÈTIC

«He decidit quedar-me (...) La meva afició. El meu equip. Això és casa meva»

 ??  ?? Antoine Griezmann.
Antoine Griezmann.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain