El Periódico - Català

La Casa Reial aclareix que Sánchez va seguir la seva indicació

- EL PERIÓDICO

La Casa Reial va emetre ahir un comunicat per «aclarir» el «malentès» sorgit durant la recepció al Palau Reial de divendres passat, amb motiu de la Festa Nacional del 12 d’Octubre. La situació incòmoda es va produir just quan el president del Govern, Pedro Sánchez, i la seva dona, Begoña Gómez, es van situar al costat dels Reis després de saludar-los. En vista de «les interpreta­cions sorgides», tal com van informar divendres fonts de la Zarzuela, la Casa Reial assegura que tant el president com la seva dona «van seguir en efecte i a tota hora les indicacion­s» del seu personal de protocol.

Segons les indicacion­s rebudes, Sánchez i la seva esposa havien de romandre «al Saló del Tron del Palau Reial amb ses majestats, fins que els següents convidats arribessin als voltants d’aquest saló per procedir a la tradiciona­l salutació als Reis».

«Com sigui que la presència de la resta de convidats va quedar restablert­a de forma immediata, el ritme habitual de salutació va ser recuperat sense solució de

La Zarzuela defensa el president en l’embolic del besamans el 12-O

continuïta­t, i es va produir la situació sobrevingu­da a què es fa referència», va concloure la Casa Reial en el comunicat.

No obstant, fonts coneixedor­es del cas van explicar que el malentès, pel qual Sánchez i la seva dona han sigut durament criticats, va ser propiciat per Ana Pastor, presidenta del Congrés dels Diputats. I és que l’exministra, que també havia rebut la instrucció de protocol de la Casa Reial de romandre al costat de Sánchez i la seva dona després de saludar els Reis, va continuar caminant cap a un altre saló deixant a l’estacada el president de l’Executiu.

L’objectiu era, després de la reprovació al Parlament de la figura del Monarca, reforçar la imatge de Felip VI amb una foto amb tots els poders de l’Estat al seu costat (executiu, legislatiu i judicial). És a dir, es buscava la instantàni­a del Rei al costat de Sánchez, Pastor i Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial. Però Pastor, a qui se li havia explicat el que es pretenia, va desbaratar la imatge buscada al no aturar-se al costat de Sánchez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain