El Periódico - Català

Novetats

- De Gaspar Noé. AmbSofia Boutella i Romain Guillermic. De Yufeng Song. De Damien Chazelle. AmbRyan Gosling. De Eli Roth. AmbJack Black i Cate Blanchett. De David Schurmann. AmbFionnul­a Flanagan i Errol Shand. De Karey Kirkpatric­k. De Hubert Charuel. AmbSwa

Climax.

El pueblo soy yo. Venezuela en populismo. El reino de los elfos.

First Man - El primer hombre.

La casa del reloj en la pared.

La sombra de la ley.

Pequeño secreto.

Smallfoot.

Un héroe singular.

ADe Dani de la Torre. AmbLuis Tosar i Michelle Jenner. ►ALP☰A.

De Albert Hughes. Amb Kodi SmitMcPhee i Jóhannes Haukur Jóhannesso­n. 7 Anys. Estats Units. 2018. AVENTURA. 96 min. Europa, 20.000 anys enrere. Durant la seva primera cacera amb el grup d'elit de la seva tribu, un jove és ferit i donat per mort. En despertar es troba feble i sol, i ha d'aprendre a sobreviure i obrir-se camí davant la dura i cruel natura.

B►BLACK De Fermín Muguruza. 16 Anys. Espanya. 2018. ANIMACIÓ. 86 min. Octubre de 1965. La comparsa de gegants de Pamplona, imatge típica de les festes de Sant Fermí, és convidada a desfilar per la Cinquena Avinguda de Nova York. Però no tots poden sortir: a causa de la discrimina­ció racial, les autoritats nord-americanes prohibeixe­n la participac­ió dels dos gegants negres.

►BOOK

De Bill Holderman. Amb Diane Keaton i Jane Fonda. 12 Anys. Estats Units. 2018. COMÈDIA. 104 min. Quatre amigues veuen com les seves vides fan un gir inesperat i divertit quan en el seu club de lectura aborden la controvert­ida novel·la Cinquanta ombres d'en Grey. El llibre fa revifar velles flames, inspirant-les a ajudarse mútuament per fer del seu pròxim capítol el millor.

C►CAMBIO De Marc Dugain. Amb Lambert Wilson i Anamaria Vartolomei. Apta. França. 2017. DRAMA HISTÒRIC. 100 min. Després d'anys de guerra entre França i Espanya, que han deixat els dos països debilitats, Felip d'Orleans, el regent de França, posa en marxa un pla per consolidar la pau entre les dues nacions.

►CAMP★ON★S.

De Javier Fesser. Amb Javier Gutiérrez i Athenea Mata. Apta. Espanya. 2018. COMÈDIA. 124 min. El Marco és el segon entrenador d'un equip de bàsquet de la primera divisió espanyola. En ple partit de lliga, les seves frustracio­ns desemboque­n en una forta discussió amb el primer entrenador, que deriva en una borratxera i un accident de trànsit que el seu al banc dels acusats. La sentència el porta a entrenar un equip de bàsquet molt especial.

►CANDID★

De Norbert Carbonnaux. Amb Jean-Pierre Cassel i Louis de Funès. Apta. França. 1960. COMÈDIA. 88 min. Innocent i encantador, el jove Candide estima la filla del baró. Però quan aquest descobreix el seu amor, expulsa el Candide dels seus dominis. Aleshores comença una autèntica aventura: els nazis el capturen, fuig i s'inscriu a la Creu Roja, viatja a la Sud-amèrica revolucion­ària, coneix les tribus de Borneo i un munt de peripècies més.

►CARAS

De Agnès Varda i JR . Apta. França. 2017. DOCUMENTAL. 89 min. La directora Agnès Varda i el jove fotògraf i artista gràfic urbà JR recorren amb una furgoneta diversos llocs de la França rural. L'objectiu és molt senzill: conèixer el paisatge i el paisanatge, intercanvi­ar idees, fotografia­r aquestes persones, mostrar després les imatges al carrer i veure quines reaccions provoquen.

►CARM★N

De Arantxa Echevarria. Amb Zaira Romero i Rosy Rodríguez. 12 Anys. Espanya. 2018. DRAMA. 105 min. La Carmen és una adolescent gitana que viu a l'extraradi de Madrid. Com altres gitanes, està destinada a viure una vida que es repeteix generació rere generació: casar-se i criar tants nens com sigui possible. Però un dia coneix la Lola, una gitana poc comú que somia anar a la universita­t, dibuixa grafits d'ocells i és diferent.

►C☰RISTOP☰★R

De Marc Forster. Amb Ewan McGregor i Hayley Atwell. Apta. Estats Units. 2018. AVENTURA. 104 min. Un pare de família de classe treballado­ra, Christophe­r Robin, es troba amb el seu amic de la infància Winnie-the-Pooh, que l'ajuda a redescobri­r les alegries de la vida. ►CLIMAX.

De Gaspar Noé. Amb Sofia Boutella i Romain Guillermic. 18 Anys. França. 2018. THRILLER. 95 min. A mitjans dels 90, uns joves ballarins fan la seva última coreografi­a i després celebren una festa al voltant d'una gran font de sangria. Aviat, l'atmosfera es torna elèctrica i una estranya bogeria els atrapa tota la nit. Els sembla obvi que han estat drogats, però no saben per qui o per què.

►COLD

De Pawel Pawlikowsk­i. Amb Joanna Kulig i Tomasz Kot. 12 Anys. Polònia, França, Regne Unit. 2018. DRAMA ROMÀNTIC. 89 min. Un home i una dona viuen una apassionad­a història d'amor entre les ruïnes De Carlos Oteyza. de la Polònia de postguerra. Tot i tenir un passat i una personalit­at diferents, el destí els ha condemnat a estar junts.

E►★L De Robert Schwentke. Amb Max Hubacher i Milan Peschel. 16 Anys. Alemanya. 2017. DRAMA BÈL·LIC. 118 min. Desesperat, famolenc i mort de fred, després de separar-se del seu escamot, el soldat ras Willi Herold troba un uniforme de capità i decideix canviar la seva identitat. A partir de llavors actua com un alt rang en una missió secreta encomanada pel mateix Führer. La seva suplantaci­ó el condueix als plaers i els inferns de la seva nova personalit­at.

►★L

De John Curran. Amb Jason Clarke i Kate Mara. 12 Anys. Estats Units, Suècia. 2017. DRAMA HISTÒRIC. 107 min. 18 de juliol de 1969. El senador Ted Kennedy abandona una festa a l'illa de Chappaquid­dick, Massachuse­tts, acompanyat de Mary Jo Kopechne, una antiga secretària del seu germà assassinat, Robert Kennedy. El Ted, que ha begut, es distreu mentre condueix i el seu cotxe cau a un llac des d'un pont.

►★L

De David Bickerstaf­f. Apta. Regne Unit. 2016. DOCUMENTAL. 90 min. La ciutat de 's-Hertogenbo­sch, a Holanda, acull l'exposició més completa del Bosch, i revela algunes de les seves obres com mai s'havien vist. Aquest documental retrata l'exposició definitiva per comprendre l'artista.

►★L

De Dani de la Orden. Amb Leo Harlem i Toni Acosta. Apta. Espanya. 2018. COMÈDIA. 91 min. El Curro és un fantasiós venedor de robots de cuina que somia aconseguir una feina en el món financer. En plena crisi de parella i amb deutes importants fa una promesa que no pot complir: si el seu fill Nico de nou anys ho aprova tot amb excel·lent, passarà amb ell unes vacances d'estiu inoblidabl­es.

►★L

De Wim Wenders. Apta. Itàlia, Suïssa, França, Alemanya. 2018. DOCUMENTAL. 96 min. El 13 de març de 2013, el cardenal de Buenos Aires Jorge Mario Bergoglio va esdevenir el pontífex número 266 de l'Església Catòlica. Es tracta del primer papa procedent d'Amèrica del Sud, el primer de l'hemisferi sud i el primer jesuïta en ser nomenat bisbe de Roma.

►★L

De Carlos Oteyza. 12 Anys. Veneçuela. 2018. DOCUMENTAL. 86 min. El que va ser el país amb més creixement econòmic del món és ara un referent de col·lapse i misèria. Aquest documental planteja desmuntar els hàbils mecanismes del poder autoritari del govern iniciat per Hugo Chávez i continuat per Nicolás Maduro. La pel·lícula desentrany­a l'aparició del líder carismàtic en un moment de crisi.

►★L

De Rodrigo Sorogoyen. Amb Antonio de la Torre i Josep Maria Pou. 12 Anys. Espanya. 2018. DRAMA. 131 min. El Manuel, un influent vicesecret­ari autonòmic que ho té tot a favor per fer el salt a la política nacional, observa com la seva vida perfecta s'enfonsa a partir d'unes filtracion­s que l'impliquen en una trama de corrupció al costat del Paco, un dels seus millors amics. El partit fa pinya i únicament el Paco en surt indemne. ►★L

De Ofir Raul Graizer. Amb Zohar Shtrauss i Sarah Adler. 7 Anys. Alemanya, Israel. 2017. DRAMA. 104 min. El Thomas, un pastisser amb força talent de Berlín, manté un romanç amb l'Oren, un jove israelià que visita amb freqüència la ciutat per negocis. Quan l'Oren mor en un accident de trànsit a Israel, el Thomas viatja a Jerusalem a la recerca de respostes. Sota una identitat falsa, s'introdueix en la vida de l'Anat, la vídua del seu amant.

►★L

De Paul Schrader. Amb Ethan Hawke i Amanda Seyfried. 16 Anys. Estats Units. 2017. THRILLER. 108 min. El reverend Ernst Toller és un rector solitari d'una petita església a l'estat de Nova York. Quan una feligresa embarassad­a li demana que aconselli el seu marit, un ecologista radical, el Toller se submergeix en el seu turmentat passat i es troba a si mateix qüestionan­t el seu futur i el parador de la redempció. ►★L

De Iram Haq. Amb Maria Mozhdah i Adil Hussain. 16 Anys. Alemanya, Noruega, Suècia. 2017. DRAMA. 106 min. La Nisha és una noia de setze anys que té una doble vida. A casa és una perfecta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain