El Periódico - Català

Meghan espera el seu primer fill

►Mentre la premsa ja estudia noms els ducs de Sussex visiten Sidney

- EL PERIÓDICO

Han esperat que passessin els fastos del casament d’Eugènia de York divendres passat per no robarli protagonis­me als nòvios i llançar la notícia: Meghan Markle està embarassad­a.

Així ho van confirmar a través d’un comunicat tant la casa reial britànica com Kensington Palace, residència oficial dels ducs de Sussex. «Les alteses reials aprecien tot el recolzamen­t que han rebut al voltant de tot el món des del seu casament al maig i estan encantats de compartir les bones notícies amb tots», assegura el palau de Kensington. La criatura naixerà la pròxima primavera. I ja hi ha qui, com Rebecca English, enviada del Daily Mail, assegura que la duquessa de Sussex ja ha superat les 12 setmanes i el nadó naixerà a finals d’abril.

Meghan, de 37 anys i pel que es veu integrada perfectame­nt a la família reial britànica, i el seu espòs, el príncep Enric es troben ara a Sidney, en el que és el seu primer viatge oficial, que es prolongarà per espai de 16 dies i en què tenen previst viatjar també a Fiji i Tonga. Pel que sembla, la parella ha buscat consell mèdic i ha decidit seguir endavant amb els plans previstos.

Segons els periodiste­s que cobreixen aquesta primera gira de la parella per Austràlia, van explicar la notícia a la resta de la família reial britànica divendres, durant l’enllaç d’Eugènia de York i el marxant de licors Jack Brookbank. Posaven així punt final a les especulaci­ons desencaden­ades cada vegada que l’exactriu nord-americana vestia roba que induís a pensar que dissimulav­a un possible embaràs. A l’enllaç va lluir un abric blau ampli de Givenchy.

VICTÒRIA O JAUME / Mentrestan­t, la premsa britànica, que no ha evitat el debat sobre l’edat de la duquessa i la necessitat de no esperar massa a accelerar la descendènc­ia, ja s’ha llançat a estudiar noms per al nadó. Aposten pels tradiciona­ls Alícia, Maria, Elisabet o Victòria si és una nena i Artur, Eduard o Jaume si és un nen.

Aquest primer fill dels ducs de Sussex serà el setè en la línia de successió al tron britànic, per darrere de Carles, príncep de Gal·les; de Guillem d’Anglaterra i els seus fills (Jordi, de 5 anys, Carlota, de 3 i Lluís, de mesos); i del seu pare, el príncep Enric. La mare de Meghan Markle, Doria Ragland, que ara resideix a Londres, ha emès un comunicat a través del palau de Kensington en el qual assegura que està «molt contenta d’aquestes precioses notícies i desitjant donar la benvinguda al seu primer net». Kensington no ha volgut aclarir si el pare de la duquessa, Thomas Markle, amb qui no té relació i no va ser al seu casament, ha sigut informat de l’embaràs.

Enric i Meghan es van casar al castell de Windsor el 19 de maig passat. Va ser un enllaç multitudin­ari, retransmès per la BBC, amb més de mil convidats. Però també va ser una cerimònia plena de detalls íntims i on la núvia va caminar sola un tram de l’església fins a arribar a l’altar.

Els futurs pares estan de viatge oficial de 16 dies i després de visitar Austràlia es traslladar­an a Fiji i Tonga

 ?? EFE / WILL OLIVER ?? ►► Meghan i Enric, divendres passat, al casament d’Eugènia de York.
EFE / WILL OLIVER ►► Meghan i Enric, divendres passat, al casament d’Eugènia de York.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain